Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


10 motive pentru a aplica pe SME Innovation Associate

UE doreşte să ajute antreprenorii să transforme cunoştinţele în inovare, prin matchmakingul companiilor europene cu cercetători de top din lume. Mai multe despre SME Innovation Associate aici

Există mai multe motive pentru care merită să accesaţi finanţarea din SME Innovation Associate.

Motiv 1: Sprijin în faza timpurie

UE caută idei de afaceri inovative, oferind companiilor mici instrumente pentru a explora fezabilitatea proiectelor lor. Nu este nevoie de planuri de afaceri, studii, evaluări etc...Doar de o idee genială!

Motiv 2: UE preia toate riscurile financiare

Companiile păstrează beneficiile, în timp ce riscurile financiare sunt preluate de UE. De ce să apelezi la un împrumut când UE îţi oferă sprijin financiar gratuit?

Motiv 3: Accesul la cunoştinţe de specialitate

Posibilitatea de a apela la cunoştinţe de specialitate la care companiile mici nu ar avea acces din cauza lipsei de resurse, reţele internaţionale, vizibilitate şi branduri bine cunoscute. Pentru a depăşi aceste bariere, UE va asigura un salariu atractiv, costuri de relocare şi un pachet de instruire. 

Motiv 4: Procedură simplă

Aplicaţia (Partea B) presupune doar 10 pagini în care companiile ar trebui să explice ideea de afaceri, să descrie profilul necesar şi să explice modul în care acestea doresc să lucreze cu asociatul în inovare (cercetătorul), precum şi să precizeze care sunt rezultatele aşteptate.

Motiv 5: Suport critic în cel mai bun moment

Un sprijin substanţial în timpul fazei critice a proiectului: acoperirea 100% a salariului cercetătorului pe parcursul primelor 12 luni (septembrie 2017-august 2018). Se poate estima că societăţile pot primi sprijin între 60.000 şi 120.000 de euro fiecare.

Motiv 6: Sprijin adaptat nevoilor

Nu există niciun prag predefinit în legătură cu grantul, dar fondurile sunt proporţionale cu profilul cercetătorilor care urmează să fie recrutaţi, ţara de angajare şi responsabilităţile prevăzute în cadrul proiectului/companiei.

Motiv 7: Ajutor în cadrul procesului de Onboarding (proces de introducere a unui nou angajat în organizaţie)

UE va ajuta IMM-urile prin sprijinirea formării şi a planului de dezvoltare (inclusiv team-building) adaptate nevoilor de inovare pentru a face cercetătorii pe deplin operaţionali în cadrul companiilor. Costurile, inclusiv subcontractarea, sunt acoperite 100% de către UE.

Motiv 8: Formare de bază asigurată de UE

Programul de formare de bază va fi organizat de către UE, atât pentru cercetător, cât şi pentru supraveghetor, privind inovarea industrială şi managementul afacerilor. Costurile pentru cercetători şi supraveghetori (transportul, hotelul şi şederea) sunt acoperite 100% de către UE.

Motiv 9: Depunerile multiple sunt permise

Companiile pot prezenta mai multe propuneri în legătură cu diferite idei. Cu toate acestea, principiul general este: 1 idee, 1 companie, 1 cercetător. 

Motiv 10: Şansă mare de succes

Din cauza faptului că aceasta este prima ediţie a programului, se aşteaptă ca rata de succes să fie destul de mare. Totodată, se estimează că din 5 propuneri, una va fi finanţată. 

Nu uitaţi să aplicaţi până în 30 IUNIE 2016!

Sursa: EASME

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile