Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


50 milioane euro pentru finantarea proiectelor IMM

Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Comerciala Romana S.A. (BCR) semneaza un acord de creditare de 50 milioane euro, pentru finantarea proiectelor care urmeaza a fi derulate de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), companiile cu o capitalizare de piata medie si entitatile publice din Romania.

 

Imprumutul BEI va fi utilizat pentru co-finantarea proiectelor care contribuie la dezvoltarea regionala si la productivitatea IMM-urilor si a companiilor cu o capitalizare de piata medie din sectorul industrial si cel al serviciilor in Romania. Investitiile IMM-urilor, care vizeaza eficienta energetica, vor primi, totodata, asistenta sub forma de grant-uri din partea Comisiei Europene (CE), in baza Oportunitatii privind Facilitatea de Finantare a IMM-urilor pentru Eficienta Energetica, care prevede cooperarea intre BEI si CE, in vederea reducerii emisiilor de CO2 in constructii si industrie.

Acest imprumut se inscrie in prioritatile BEI care vizeaza sprijinirea IMM-urilor europene pentru diminuarea efectelor crizei financiare. In acest scop, BEI isi uneste fortele cu institutii financiare puternice, precum BCR, care cunosc piata locala si au printre clienti IMM-uri, companii cu o capitalizare de piata medie si entitati publice. Imprumutul va contribui la succesul cooperarii dintre BEI si BCR. Banca a mai acordat, anterior, Bancii Comerciale Romane, doua linii de credit, pentru a sprijini in mod indirect proiecte IMM de mai mica anvergura.

Din 2000, BCR a fost implicat in sprijinirea IMM-urilor, pentru dezvoltarea unor proiecte viabile prin scheme competitive de finantare, impreuna cu parteneri internationali. BCR a finantat pana in prezent peste 10.000 de astfel de proiecte, pentru care valoarea co-finantarii trece de 1 miliard de euro.

 

 

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile