Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


A fost votata Directiva UE privind drepturile pacientilor in cadrul asistentei medicale transfrontaliere

Parlamentul European a votat in 19 ian 2011 în favoarea Directivei UE privind drepturile pacienților în cadrul asistenței medicale transfrontaliere.


John Dalli, comisarul european pentru sanatate si consumatori  a declarat: „Votul de astăzi marcheaza un important pas inainte pentru drepturile pacientilor în Europa. Felicit Parlamentul European si ii multumesc, cu o mentiune speciala pentru raportoare, Dna Grossetete, pentru angajamentul lor in sensul imbunatatirii drepturilor pacientului si a conditiilor pentru cetatenii europeni care solicita asistenta intr-un alt stat membru.

 

Directiva votata reglementeaza si clarifica drepturile cetatenilor europeni la accesul la un tratament sigur si de buna calitate in intreaga Europa, dar clarifica si modul de rambursare a acestor servicii. Conform studiilor efectuate, europenii prefera sa primeasca asistenta sanitara cat mai aproape de locul unde isi duc traiul cotidian. Nu de putine ori insa, expertiza sau serviciile medicale de care au nevoie le pot gasi doar in afara granitelor tarii in care traiesc. Acest fapt are implicatii profunde pentru pacientii europeni in cauza. Ori, tocmai aceste implicatii sunt clarificate prin intermediul acestei directive. Printre cei vizati de Directiva, sunt, de exemplu, pacientii care sufera de o boala rara si au nevoie de tratament de specialitate, sau solicita diagnosticare sau tratament pentru o boala rara. Ceea ce aduce acest document european este tocmai colaborarea mai stransa intre statele membre la nivelul serviciilor destinate sanatatii umane. Medicii si expertii in sanatate din intreaga Europa vor putea face schimb de bune practici si vor putea beneficia de pe urma inovatiilor in evaluarea tehnologiei medicale si in sanatate. Nu in ultimul rand, directiva faciliteaza un exemplu important, cum ar fi recunoasterea reciproca a prescriptiilor medicale.

 

Din acest punct de vedere, comisarul european pentru sanatate si consumatori, John Dalli a subliniat ca incurajeaza statele memebre sa puna rapid in aplicare aceasta directiva. 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile