Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Apel de propuneri: H2020-SMEINST-2-2015

small_Propunerea pe H2020.JPG

IMM-uri implicate in fabricarea produselor din carne si universitati cu experienta in domeniul tehnologiei alimentare pentru conceperea unui inlocuitor de carne

 

ACTUALIZARE: Bugetul total al proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro, urmand ca bugetul pe partener sa fie stabilit ulterior, in functie de activitatile ce ii revin.

- Rata de finantare = 70% (in mod exceptional 100%, in cazul in care componenta de cercetare este semnificativa)

O intreprindere mijlocie italiana (50-249 de angajati), activa in industria alimentara, cu un accent pe prelucrarea carnii este in cautarea unor parteneri din mediul academic (universitati) cu experienta in tehnologia alimentara si producatori din domeniul prelucrarii carnii pentru a dezvolta un proiect comun destinat conceperii si testarii unui amestec de fibre si proteine din legume ca inlocuitor de carne. Propunerea va fi depusa in cadrul apelului de proiecte: H2020-SMEINST-2-2015, topic SFS-08-201 – “Resource-efficient eco-innovative food production and processing”.

Scopul proiectului este de a formula un amestec de fibre vegetale si proteine din legume folosite pentru a inlocui carnea. Produsele care inlocuiesc carnea (meat replacers) pot sa fie vandute fie sub forma de pudra sau proteina vegetala texturata. Adesea, ingredientul principal este izolatul proteic din soia (SPI) si proteina de soia texturata (TPS), reprezentand inlocuitorii directi ai carnii, continuand sa apara in multe produse.

TPS consta intr-o faina de soia degresata, care a fost prelucrata si uscata pentru a obtine un burete, ca textura, aromatizat pentru a avea gustul carnii. Acesti inlocuitori au si atribute negative, printre care se numara faptul ca proteinele din soia au un gust tipic de fasole; de asemenea, culoarea granulelor este maronie, iar a produselor finale este gri galbui; pretul SPI este in crestere, ceea ce inseamna ca ar putea sa reprezinte optiuni neatractive.

Activitati prevazute in cadrul proiectului:

-        Selectia ingredientelor compatibile pentru productia proteinelor vegetale texturate / amestec de fibre antialergice

-        Evaluarea si imbunatatirea functionalitatii proteinelor vegetale cu tratamente enzimatice

-        Imbunatatirea procesului de extrudare si realizarea unor studii de laborator la nivelul produselor (valabilitate, teste de stabilitate, proprietati organoleptice)

-        Imbunatatirea proprietatilor organoleptice

-        Studii industriale

-        Planificarea afacerii.

Se cauta parteneri:

1. Universitati:

-        Cu expertiza si facilitati in tehnologii alimentare

-        Cu experienta dovedita in domeniul nutritiei

-        Cu expertiza si facilitati in chimie alimentara.

Partenerul va fi implicat in procesul de imbunatatire a functionalitatii proteinelor vegetale cu tratamente enzimatice.

2. Industrie:

-        IMM-uri (preferabil cu peste 50 de angajati) care produc diferite produse din carne in diverse stari: prospata, fiarta sau fermentata. Partenerul trebuie sa fie capabil sa efectueze teste industriale in scopul testarii unor produse noi.

Tip: proiect de colaborare, evaluare intr-o singura etapa

Durata proiectului: 24-36 luni

Deadline: 17/12/2015

Link spre apelul de proiecte

 

 

Ştiri

2017-08-22 14:17:19

Training gratuit: Elaborarea și implementarea proiectelor ORIZONT 2020: SME INSTRUMENT

[...]

2017-08-21 15:22:52

Conferința Grow your REGIOn - 8 - 9 noiembrie 2017

Cea de-a doua ediție a conferinței ”Grow your region” va avea loc [...]


Vezi toate ştirile






Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile