Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Asistenta suplimentara de la BEI pentru proiecte prioritare sprijinite din fonduri europene

Banca Europeana de Investitii (BEI) a semnat un memorandum de intelegere cu guvernul Romaniei privind acordarea de asistenta tehnica pentru sprijinirea punerii in aplicare a proiectelor europene cofinantate de banca in Romania.

Acordul se va concentra pe cresterea vitezei si a calitatii absorbtiei fondurilor structurale europene, prin intermediul asistentei in gestionarea si punerea in aplicare a proiectelor. Romania a solicitat aceasta asistenta din partea BEI, bazandu-se pe expertiza consacrata de care dispune in privinta finantarii proiectelor, in special in regiunile mai putin dezvoltate care beneficiaza de fonduri structurale ale UE, urmarindu-se consolidarea capacitatii Romaniei in ceea ce priveste punerea in aplicare a proiectelor, precum si formularea politicilor si a strategiilor si planificarea sectoriala si la nivel de proiect.


In acest cadru, BEI va acorda sprijin pentru proiectele prioritare care urmeaza sa fie finantate in perioada de programare 2007-2013 si va contribui la dezvoltarea capacitatii de a gestiona punerea in aplicare a proiectelor avandu-se in vedere viitoarea perioada de programare 2014-2020. BEI va actiona in conformitate cu mandatul incredintat si cu reglementarile UE relevante si in coordonare cu partenerul sau, Comisia Europeana, si cu JASPERS.
Un memorandum de intelegere similar a fost semnat intre Romania si Banca Mondiala.
BEI desfasoara activitati in Romania incepand din 1990 si colaboreaza cu o gama larga de parteneri eligibili. Aceasta detine un portofoliu de operatiuni de creditare in valoare de peste 9 miliarde EUR, destinate investitiilor publice si private in infrastructura de transport, telecomunicatii, mediu si energie, si ofera sprijin IMM-urilor locale prin imprumuturile acordate intermediarilor financiari ai BEI.
Informatii utile:
http://www.eib.org/

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile