Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Autorităţile locale sunt dispuse să constituie un fond special pentru sprijinirea întreprinzătorilor locali

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat in data de 20 octombrie 2011,  pentru AGERPRES că autorităţile locale sunt dispuse să constituie un fond special pentru sprijinirea întreprinzăto­rilor locali, dar cu condiţia ca aceştia să accepte majorarea impozitului pe clădiri.

In acest fond ar urma să intre diferenţa rezultată în urma majorării impozitelor. “Noi putem crea un fond pentru IMM în Sfântu Gheorghe cu condiţia ca impozitele pe clădiri în cazul persoanelor juridice să crească puţin. În momentul de faţă se percepe un impozit de 1,2% (din valoarea contabilă a clădirii) faţă de 1,8% cât ne permite legea, deci mai putem creşte puţin. Vom avea consultări cu oamenii de afaceri să vedem dacă sunt de acord ca diferenţa să intre în acest fond şi dacă se agreează, o vom face”, a declarat Antal Arpad.

Declaraţia a fost făcută în urma apelului lansat recent de membrii Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, care au solicitat public primăriilor şi consiliilor locale din judeţ să sprijine mediul de afaceri în vederea depăşirii crizei economico-financiare, arătând că de supravieţuirea întreprinderilor mici şi mijlocii depind numeroase locuri de muncă, dar şi veniturile la bugetul public.

Preşedintele CCI Covasna, Herman Rosner a declarat, pentru AGERPRES, că “primăriile găsesc fonduri pentru sprijinirea culturii, cultelor, sportului, mişcării de tineret şi a diferitelor asociaţii civice, dar e timpul să înţeleagă că trebuie să sprijine şi antreprenorii locali, care intră în al patrulea an de criză”.

Herman Rosner a menţionat că banii alocaţi de consiliile locale ar putea fi folosiţi de întreprinzătorii privaţi pentru participarea la târguri şi expoziţii, unde pot găsi noi idei şi parteneri de afaceri, pentru realizarea de site-uri şi comerţ pe internet sau pentru obţinerea de certificate de calitate, deosebit de utile pe piaţa concurenţială internă şi externă.

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile