Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Comisia Europeana si Fondul European de investitii sprijina 20.000 de microintreprinderi europene

Comisia Europeana si Fondul European de Investitii ofera microintreprinderilor acces la finantare, mobilizand fonduri in valoare de 237 milioane de euro sub forma de imprumuturi destinate sustinerii a 20.000 de microintreprinderi europene.

Microintreprinderile vor avea acces la imprumuturi in valoare de 237 de milioane de euro in cadrul Programului Uniunii Europene pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala (EaSI). Fondul European de Investitii (FEI), care gestioneaza programul "Garantia EaSI" in numele Comisiei Europene si sase institutii de microfinantare semneaza astazi acorduri de garantare care vor deschide accesul microintreprinderilor la finantare. Comisia Europeana va contribui cu 17 milioane de euro la garantiile care fac obiectul acordurilor semnate astazi si care se asteapta sa genereze microcredite in valoare de 237 de milioane de euro.

Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, a declarat: "Ii felicit pe cei 6 furnizori de microcredite din Franta, Irlanda, Tarile de Jos, Romania si Spania care semneaza acorduri de garantare pentru a facilita accesul microintreprinderilor la finantare. Microfinantarea reprezinta un instrument esential pentru promovarea spiritului antreprenorial si combaterea excluziunii sociale si financiare. Comisia Juncker s-a angajat sa impulsioneze cresterea economica si sa creeze locuri de munca si iata ca astazi prezentam masuri concrete in vederea atingerii acestui obiectiv prioritar." 

Cele sase institutii care furnizeaza microcredite sunt: Qredits Microfinanciering (Tarile de Jos), Association pour le Droit a l'Initiative Economique (Franta), Microfinance Ireland (Irlanda), PerMicro (Italia), Laboral Kutxa / Caja Laboral Popular (Spania) si Nextebank (Romania)

Mai multe detalii aici.

Sursa: Comisia Europeana

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile