Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania - Open Innovation

Conferinţa în cifre

Participanţi: 330

Speakeri: 55

Număr ţări participante: 15

Întâlniri bilaterale sesiune de matchmaking: peste 100

Prima ediţie a Conferinţei Internaţionale a Clusterelor din Transilvania desfăşurată în 23-24 iunie la Cluj-Napoca a reprezentat o oportunitate deosebită de a afla mai multe despre inovarea deschisă de la cei mai buni experţi din domeniu. Cu peste 330 de participanţi din întreaga lume şi peste 50 de vorbitori din diferite domenii, Clujul a fost, în perioada conferinţei, unul dintre punctele de interes din Transilvania.

small_poza 1.JPG

Sursa: ARIES Transilvania

Obiectivul a rămas neschimbat: de a face din Cluj o adevărată capitală europeană a inovării. După această primă ediţie, lecţiile despre remodelarea viitorului au fost învăţate!

Tema principală de discuţie: Inovarea deschisă (Open Innovation)

Capul de afiş al conferinţei clujene a fost domnul Markku Markkula, preşedintele Comitetului European al Regiunilor (CoR), funcţie în care a fost ales în urmă cu un an. Fost membru al parlamentului finlandez şi actual consilier local al oraşului Espoo, Markkula este un susţinător al dezvoltării regiunilor, prin parteneriate între sectoarele public şi privat. La Cluj, Markkula a prezentat un set de soluţii posibile pentru digitalizarea oraşelor din Transilvania.

În cadrul celor 8 workshopuri tematice, membrii clusterelor din România şi din alte ţări participante, împreună cu oameni de afaceri, autorităţi locale şi instituţii de cercetare, au studiat bunele practici în domeniu şi au analizat, alături de experţii invitaţi, impactul inovării deschise, dar şi al colaborării dintre diferite ecosisteme.

Agenda conferinţei din acest an a propus 5 domenii mari: IT&C şi industrii creative, agrobusiness, inovative în industria mobilierului, precum şi materiale şi tehnologii noi. Evenimentul a reprezentat un prilej de promovare a colaborării dintre companii, universităţi, institute de cercetare şi foarte important, autorităţi locale. 

Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania - un eveniment organizat sub egida Consorţiului Clusterelor din Transilvania de Nord, ce a reunit peste 260 de entităţi din domeniile de business, cercetare şi autorităţi locale. Companiile reprezentate de aceste clustere adună peste 18.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 1,8 miliarde de euro.

Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania a adus, pentru prima dată în România, platforma de matchmaking B2Match.

small_poza 2.JPG

Sursa: ARIES Transilvania

Un concept iniţiat de Comisia Europeană, B2Match a facilitat interacţiunea dintre reprezentanţii companiilor şi cei ai clusterelor participante, totul pentru a crea proiecte comune. Timp de câteva luni, participanţii au avut ocazia să îşi completeze profilele personale pe pagina oficială a platformei şi să descopere oportunităţi de business, în care pot investi sau parteneri de încredere pentru a afacere comună. B2Match propune trei tipuri de întâlniri: B2B (Business to Business), C2C (Cluster to Cluster) şi B2C (Business to Cluster).

Sursa: ARIES Transilvania

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile