Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Consultare publica CE

Cadrul SEC: Domenii de potential neexploatat pentru dezvoltarea Spatiului European de Cercetare

Va invitam sa profitati de ultimele zile in care va puteti exprima parerea cu privire la principalele obstacole ce trebuie depasite de Comisia Europeana pentru a crea  un veritabil Spatiu European de Cercetare.

Consultarea publica a fost lansata de catre Comisia Europeana in luna septembrie a acestui an si are ca scop dobandirea unei viziuni clare cu privire la problemele cheie care trebuie abordate de viitoarele politici din domeniul cercetarii, dar si obtinerea unor puncte de vedere, „din teren”, cu privire la: carierele cercetatorilor, mobilitatea acestora, infrastructura de cercetare disponibila, circulatia cunostintelor, cooperarea internationala, dar si alte probleme ale sectorului de cercetare.

Asadar, atat comunitatea stiintifica, cat si alte grupuri si persoane interesate, sunt chemate sa contribuie la redefinirea peisajului cercetarii in Europa, impreuna cu acestia, Comisia Europeana incercand sa identifice cele mai bune modalitati de imbunatatire a Spatiului European de Cercetare.  


Participarea la consultare se poate realiza prin completarea unui chestionar, ce poate fi accesat pe pagina de internet a Comisiei Europene, la aceasta adresa.   

Unele dintre intrebarile la care Comisia Europeana incearca sa gaseasca raspunsuri prin acest chestionar sunt:  
•    Atunci cand cauta noi oportunitati, sunt cercetatorii blocati in spatele granitelor nationale?
•    Au oamenii de stiinta nevoie de noi infrastructuri de cercetare pentru a pune in practica si a testa idei?
•    Are comunitatea stiintifica nevoie de mai multe oportunitati pentru a face schimb de opinii, a realiza noi proiecte si a crea noi produse si servicii?

Comisia se va baza pe raspunsurile primite la aceste intrebari si la multe altele, pentru a finaliza propunerea privind un cadru SEC consolidat. Aceasta propunere urmeaza sa fie publicata pana la sfarsitul anului 2012. Cadrul va optimiza coordonarea transfrontaliera a finantarii cercetarii, sporind eficienta si impactul cercetarii europene.

Informatii suplimentare despre acest proces de consultare publica  pot fi obtinute accesand website-ul Comisiei Europene la aceasta adresa de internet.

Sursa: Oficiul Roman pentru Stiinta si Tehnologie

Nici Comisia Europeana, nici vreo alta persoana actionand in numele Comisiei Europene nu poate fi considerata responsabila pentru modul in care ar putea fi folosite  informatiile din acest document. Viziunea promovata in acest document apartine autorului si nu reflecta neaparat politicile Comisiei Europene.

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile