Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Despre strategia de specializare inteligentă la Transylvanian Clusters Conference

Conferinţa Internaţională a Clusterelor (23-24 iunie 2016) a debutat în această dimineaţă cu o sesiune dedicată dezvoltării regionale prin intermediul strategiilor de specializare inteligentă (S3), sesiune moderată de reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, sub umbrela Enterprise Europe Network.

Tematica a stârnit interesul participanţilor la eveniment, iar prezentările au încurajat dezbateri constructive pentru toţi cei prezenţi. 

small_IMG_20160624_091548.jpg

Prezentările au adus în discuţie importanţa concentrării resurselor în domenii cu potenţial de excelenţă la nivel regional, subliniind, de asemenea, importanţa implicării clusterelor în identificarea acestora.

Speakerii - reprezentanţi ai ADR Nord-Vest, ai JRC, ai Ministerului Economiei, ai Clusterland şi ai clusterelor - au împărtăşit din experienţele lor profesionale privind metodologia de elaborare a strategiilor de specializare inteligentă, despre rolul clusterelor în elaborarea şi implementarea acestor strategii, sinergia cu strategiile de competitivitate şi de reindustrializare etc.  

Elementul cheie al discuţiilor l-a reprezentat procesul de descoperire antreprenorială, instrument metodologic de noutate pentru elaborarea S3. În cadrul acestui proces, firmele au un rol esenţial şi trebuie să contribuie cu idei inovatoare pentru transformarea economică a regiunii Nord-Vest. Acestea trebuie să facă faţă competiţiei internaţionale prin dezvoltarea capacităţilor de inovare, transferul tehnologic dinspre mediul de cercetare-dezvoltare-inovare spre cel de afaceri fiind o soluţie în acest sens. 

Mai multe detalii aici.

Sursa: ADR Nord-Vest

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile