Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Directiva pentru Transparenta – Consultare lansata de Comisia Europeana

Directoratul General pentru Intreprinderi al Comisiei Europene a lansat o consultare în cadrul European Business Test Panel cu scopul de a reliefa modul în care este perceputa Directiva pentru Transparenta 89/105/EEC. Enterprise Europe Network a fost implicată în scopul diseminării chestionarelor către un număr cât mai mare de IMM-uri.

 

Directiva pentru Transparenta 89/105/EEC a fost adoptata la sfarsitul anilor ’80 pentru a limita impactul masurilor legislative nationale asupra pietei interne din domeniul produselor medicale. Directiva creeaza un cadru procedural care sa asigure transparenta masurilor nationale de stabilire a preturior si de acordare a rambursarilor, asigurand, in acest mod, compatibilitatea cu principiul liberei circulatii a bunurilor.

 

Directiva pentru Transparenta nu a fost modificata niciodata, de la intrarea ei in vigoare, la inceputul anilor ’90. Intre timp, piata produselor farmaceutice si politicile nationale pentru controlul cheltuielilor aferente produselor farmaceutice au suferit modificari semnificative. DG Enterprise and Industry doreste sa afle punctele de vedere ale partilor interesate, inclusiv ale IMM-urilor din domeniu, pentru a putea gasi cel mai bun mod de abordare a problemei compatibilitatii directivei cu politicile de mediu.

 

In prezent, Directiva pentru Transparenta se aplica doar produselor medicale. Totusi, si aparatura medicala poate face obiectul reglementarilor privind politica de pret si de rambursare a Statelor Membre. Din acest motiv, prezenta consultare urmareste si relevanta directivei pentru piata aparaturii medicale.

 

Aceasta consultare se bazeaza pe completarea unui chestionar si se adreseaza IMM-urilor din sectorul farmaceutic si al aparaturii medicale. Dacă sunteţi interesat să luaţi parte la această consultare publică, vă rugăm să descarcati chestionarul alaturat.

Chestionar Directiva pentru Transparenta

 

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile