Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

 

 Acordarea unui voucher de 15.000 euro sub formă de grant nerambursabil pentru elaborarea planului de economie circulară;
 Asistență din partea unui expert dedicat pentru identificarea soluțiilor circulare;
 Mentorat în afaceri și acces la finanțări ulterioare pentru implementarea soluției, prin asistență acordată de acceleratoare din Spania si Franța.

În data de 3 august 2020, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a relansat Schema de vouchere pentru adoptarea de soluții de economie circulară din cadrul proiectului C-Voucher, schemă cu un buget de 360.000 euro la nivel european şi finanțată prin programul pentru stimularea cercetării și inovării, Horizon 2020.

Apelul de finanțare se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv microîntreprinderilor, care intenționează să dezvolte și să adopte soluții de economie circulară în afacerea proprie. Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins.

Urmare a selecției de proiecte 24 de firme din Europa vor fi incluse timp de 3 luni într-un Program de Accelerare, în scopul elaborării unui plan de afaceri pentru documentarea soluției circulare la nivelul firmei.

Programul va consta în:

  • Acordarea unui voucher de 15.000 euro sub formă de grant nerambursabil pentru elaborarea planului de economie circulară;
  • Asistență din partea unui expert dedicat pentru identificarea soluțiilor circulare;
  • Mentorat în afaceri și acces la finanțări ulterioare pentru implementarea soluției, prin asistență acordată de acceleratoare din Spania si Franța.
Următoarele materiale vin în sprijinul potenţialilor aplicanţi:
  1. Ghidul Solicitantului
  2. Modelul formularului de aplicaţie
  3. Documentul suport "Întrebări frecvente şi răspunsuri"
  4. Prezentarea apelului de finanţare (lb. română)
  5. Prezentarea apelului de finanţare (lb. engleză)
Aplicațiile/Proiectele se depun on-line, în perioada 03 august 2020 - 30 octombrie 2020, prin completarea în limba engleză a informațiilor legate de situația actuală a afacerii și a industriei în care activează firma, nevoia de dezvoltare, soluția propusă, gradul ei de inovare și potențialul de internaționalizare. Detaliile se regăsesc în ghidul solicitantului
Soluțiile vizate pot fi diverse, precum optimizarea fluxului de producție sau servicii, încorporarea de materiale biodegradabile sau prelungirea ciclului de viață a produselor, reducerea, reciclarea sau reutilizarea deșeurilor generate, adoptarea de soluții digitale care să contribuie la eficientizarea resurselor, alinierea la standardele de mediu și totodată modificarea modelului de administrare a afacerii, de la liniar la circular.
Pentru inspirație şi documentare, vă recomandăm:
Firmele interesate se pot adresa în scris sau telefonic experților ADR Nord-Vest din Departamentul Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale, pentru validarea ideii de proiect sau pentru îndrumare în structurarea aplicației.
Date de contact: Ioana Dragoş - manager de proiect 
Tel: +4 0264-431 550
Fax: +4 0264-439 222
Mobil: +4 0755-777 039
E-mail: ioana.dragos@nord-vest.ro
Proiectul C-VOUCHER se implementează de către un consorțiu european din șase state format din agenții de dezvoltare, acceleratoare și clustere. Acesta este ultimul apel din cele patru dedicate dezvoltării și asimilării de soluții de economie circulară în rândul întreprinderilor prin vouchere de inovare și pachete de servicii suport, cu un buget total de 4,2 milioane de euro.

small_ADOPTERS poster.jpg

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile