Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Enterprise Experience: Oficiali ai Comisiei Europene viziteaza IMM-urile

Intreprinderile mici si mijlocii primesc o atentie deosebita din partea Directoratului General pentru Intreprinderi si Industrie (DG ENTR). Acest Directorat General a dezvoltat si implementat o serie de masuri menite sa asiste IMM-urile europene. Totusi, pentru ca oficialii UE sa fie in masura sa se adreseze IMM-urilor intr-un mod eficient, este esential ca acestia sa cunoasca in profunzime contextul  si nevoile IMM-urilor.

 

In acest scop, prin Programul Enterprise Experience, oficiali ai Comisiei Europene viziteaza (pe termen scurt, cel mult o saptamana) IMM-uri europene[1].  Oficialii UE au oportunitatea de a intra in contact cu realitatile zilnice ale IMM-urilor, operatiunile de rutina, mediul de afaceri si preocuparile lor.

 

Programul Enterprise Experience isi propune sa apropie Comisia Europeana si oficialii ei de cetatenii europenii si de companii. Creand cadrul pentru contactul direct si interactiunea cu oficialii CE, Programul Enterprise Experience este un instrument de promovare a Uniunii Europene, a institutiilor si politicilor sale in randul comunitatii de afaceri. Pe scurt, acest program:

 

  • Creste nivelul de cunoastere si de constientizare al oficialilor europeni asupra problemelor sectorului IMM;
  • Faciliteaza imbunatatirea capacitatii de elaborare a politicilor si a sprijinului acordat IMM-urilor.

Companiile care vor gazdui oficiali UE vor castiga:

  • Informatii relevante cu privire la politicile UE care vizeaza mediul de afaceri;
  • O mai buna intelegere a functionarii institutiilor europene;
  • O mai buna reprezentare a intereselor IMM-urilor in etapa de elaborare a politicilor;
  • O oportunitate unica de a intra in contact direct cu oficiali UE.

 

Incepand cu lansarea programului, in anul 2006 si pana la sfarsitul anului 2010, prin intermediul Programului Enterprise Experience, 158 de oficiali au fost plasati in 22 de state membre. Peste 250 de IMM-uri au fost vizitate si s-au implicat in mod direct in program.

 

Programul Enterprise Experience poate fi considerat un real succes. Toate partile interesate s-au aratat multumite de Program, obiectivele sale si procesul de implementare. Mai mult, acestia au declarat ca beneficiile castigate prin participarea in cadrul acestui program depasesc costurile, ceea ce recomanda continuarea programului si pe viitor.

 

Mai multe detalii despre Programul Enterprise Experience puteti gasi la: http://ec.europa.eu/enterprise/dg/enterprise-experience/index_en.htm

 


[1] Pentru a participa in acest program, companiile gazda trebuie sa indeplineasca criteriile stabilite in Recomandarea 2003/361/EC. IMM-urile sunt companii cu cel mult 250 de angajati si care au o cifra de afaceri care sa nu depaseasca 50 de milioane de euro.

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile