Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Esti IMM? Atunci trebuie sa stii despre tehnologiile generice esentiale

Tehnologiile generice esentiale (TGE traducere din engleza - Key Enabling Technologies) presupun "utilizarea intensiva a cunostintelor si care sunt asociate cu o activitate intensa de C&D, cu cicluri rapide de inovare, cu cheltuieli de capital ridicate si cu angajarea de personal inalt calificat. Ele permit inovarea in materie de procese, bunuri si servicii in intreaga economie si au relevanta sistemica. Sunt multidisciplinare, afectand numeroase domenii tehnologice si tind spre convergenta si integrare. TGE pot ajuta liderii tehnologici in alte domenii sa-si valorifice eforturile in materie de cercetare." 

Pe baza studiilor realizate, au fost identificate urmatoarele TGE la nivelul Uniunii Europene: micro/nanoelectronica, nanotehnologia, fotonica, materialele avansate, biotehnologia avansata si tehnologiile de fabricare avansate.

small_KET.JPG

 

Aceste tehnologii reprezinta o sursa sigura de inovare; au rolul unor tehnologii care permit o gama larga de aplicatii la nivelul produselor, incluzand cele necesare pentru dezvoltarea tehnologiilor energetice care permit emisii reduse de dioxid de carbon, imbunatatirea eficientei energetice si a utilizarii resurselor, intensificarea luptei impotriva schimbarilor climatice sau favorizarea imbatranirii in conditii bune de sanatate

Instrumentele de finantare care sunt aplicabile activitatilor de cercetare si inovare care vizeaza TGE utilizeaza terminologii diferite; diagrama de mai jos ajuta la clarificarea etapelor fazei de dezvoltare tehnologica (TRL - Stadii de dezvoltare a tehnologiei) carora le corespunde terminologia. Se observa ca, in timp ce scara TRL si instrumentele UE descriu procese, indicatorii BEI descriu stadiul de dezvoltare al unui produs.  

 

small_ket 2.JPG

Poti vizualiza aici idei de proiecte in functie de domeniu. 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile