Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Finanțare pentru schimburi internaționale de experiență între întreprinderi

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de organizație membră a Enterprise Europe Network, oferă companiilor din regiune o gamă complexă de servicii de sprijin pentru internaționalizarea afacerilor.

Consecventă misiunii sale de a sprijini mediul de afaceri local și regional, ADR Centru prezintă o oportunitate de finanțare destinată perfecționării angajaților întreprinderilor din regiune prin participarea la schimburi de experiență cu firme similare din Europa.   

Această finanțare se acordă prin „Mobilities for professionals and qualified employees of MSMEs” (MobiliseSME), o aplicație pilot care are în vedere analiza oportunităților de mobilitate transfrontalieră pentru angajații IMM-urilor din întreaga Europă.

 

small_EEN_business.png

MobiliseSME își propune să contureze și să testeze un program de mobilitate adresat angajațiilor din IMM-uri, care va lua forma unor stagii de scurtă durată (între două săptămâni și trei luni) de schimburi de experiență, activități specifice de învățare și dobândirea de noi tehnici de lucru etc. Scopul acestei aplicații este de a sprijini firmele care doresc să identifice oportunități de afaceri și să se extindă pe piețele de nivel european.

Companiile pot opta pentru schimburi de experiență simetrice/asimetrice: cele simetrice descriu situația în care ambele companii participante primesc și trimit angajați în schimb de experiență transfrontaliere, iar cele asimetrice se referă la situația în care numai o companie își trimite angajații, iar cealaltă companie are rolul de gazdă. 

Sprijinul financiar se acordă sub forma unei sume fixe, care acoperă costurile angajatului pe perioada schimbului de experiență. Acesta este variabil, în funcție de țara gazdă, și va fi  acordat în două maxim trei tranșe.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați biroului EEN din cadrul ADR Centru.
Persoana de contact: Gabriela Țârău, Expert Programe, Tel: 0358-401.276, int. 466, Fax: 0258-818.613, E-mail: gabriela.tarau@adrcentru.ro

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile