Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Finantare pentru intreprinderile mici si pentru start-up-uri

Firmele mici care vor sa se dezvolte sau intreprinderile cu mai putin de 10 angajati, aflate la inceput de drum, vor avea acces la instrumentul european de microfinantare Progress. Aceasta facilitate a fost initiata de Comisia Europeana in conditiile in care noilor antreprenori le este foarte greu sa obtina un imprumut bancar din cauza lipsei activelor, a istoricului limitat de creditare sau a faptului ca pleaca direct de la statutul de someri.

 

Potrivit statisticilor europene, circa 99% dintre companiile nou infiintate (start-up-uri) sunt intreprinderi mici sau microintreprinderi, iar aproape o treime dintre acestea au fost fondate de persoane care nu aveau un loc de munca.

 

Programul UE nu ofera creditele in mod direct, ci ii ajuta pe furnizorii de microfinantare sa ofere credite de pană la 25.000 de euro start-up-urilor sau intreprinderilor mici. Pentru a obţine un împrumut, antreprenorul trebuie să contacteze un furnizor agreat de microfinantare sau un intermediar din propria tara.

 

Pana la ora actuala, Fondul european de investitii (gestionar al programului din partea Comisiei şi a Băncii Europene de Investiţii) a semnat contracte cu intermediari din Tarile de Jos, Belgia si Bulgaria.

 

Spre exemplu, in Belgia, noul intermediar, microStart, sprijina antreprenorii din regiunea Bruxelles, iar Mikrofond, din Bulgaria, vizeaza locuitorii zonelor rurale, inclusiv comunitatile de rromi.

 

Noi acorduri cu furnizori de microfinantare din alte tari ale UE sunt in curs de negociere. Programul de microfinantare se aliniaza Strategiei Europa 2020 pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca. Aceasta isi propune sa marească rata de ocupare a fortei de munca pana la 75% si sa scada cu 20 de milioane numarul persoanelor care traiesc sub pragul saraciei, pana in 2020.

 

Sursa: Comisia Europeana

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile