Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Forumul Inovarii, Eveniment de intalniri de afaceri – Brokerage Bucuresti, 18-19 octombrie 2012

 

 Cu ocazia Targului Tehnic International TIB 2012 si a Salonului Cercetarii, in perioada 18-19 Octombrie 2012, AROTT (Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare) si Enterprise Europe Network – Romania, reprezentata de IPA SA CIFFAT Craiova, Camerele de Comert si Industrie Valcea, Timis, Constanta, Bacau, Universitatea Politehnica Bucuresti, CRIMM si CENTI Cluj Napoca, au organizat o serie de evenimente deosebit de importante: Forumul Inovarii, Eveniment de intalniri de afaceri - Brokerage!Centrul Expozitional ROMEXPO a gazduit in perioada 17 – 20 octombrie 2012, editiile 2012 ale targurilor: TIB (Targul Tehnic International Bucuresti) si EEE (Targul International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale), evenimentele bucurandu-se astfel de prezenta a numerosi participanti.Editia din acest an a targului TIB a reunit 322 companii din 16 tari, pe o suprafata de expunere de peste 16.000 mp., comparativ cu de editia precedenta (2011), cand au expus 280 de companii, pe o suprafata de 15.000 mp. 

Totodata, comparativ cu anul 2011, numarul total de vizitatori specialisti a crescut cu 22%, de la 7.425 la aproximativ 10.000 in 2012.In cadrul targului TIB 2012 au expus reprezentanti din domeniile: inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali si, nu in ultimul rand, comunicatii, IT si software industrial. In premiera pentru Romania la aceasta editie, , in vederea atragerii de investitii straine TIB a gazduit in Pavilionul C2, Salonul China Engineering & Technologies, la care au participat 40 de companii interesate in realizarea de proiecte in domeniile infrastructurii, constructiilor si energiei.

Aflat la cea de-a doua editie, targul EEE a prezentat cele mai recente noutati in materie de echipamente si tehnologii destinate gestionarii resurselor de energii regenerabile si conventionale, dar si pentru industria de petrol si gaze.Cele mai importante institutii si asociatii de profil din Romania au fost, si in acest an, parteneri Romexpo in organizarea de conferinte, seminarii si mese rotunde, in cadrul carora s-au dezbatut subiecte de actualitate din domeniul inovarii si afacerilor. Astfel, Forumul Inovarii, Eveniment de intalniri de afaceri - Brokerage au avut loc in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO – Bucuresti, Pavilioanele C3 si C2, incepand cu orele 10:00.Prima zi a Forumului Inovarii (18 octombrie 2012), s-a desfasurat in pavilionul C3, salile 1 si 2, si a fost dedicata inovarii, cresterii competitivitatii si dezvoltarii sustenabile. Panelurile au avut ca si teme:

Inovare si dezvoltare sustenabila;

Inovarea si competitivitatea in sprijinul dezvoltarii sustenabile;

Promovarea inovarii; Antreprenoriat si Inovare si

Parteneriat pentru inovare: cercetare – industria electronica

Printre moderatori, ii putem mentiona pe: Constantin Enachioiu - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, DTTI, Florin Talpes, Presedinte CNDI, CEO Softwin, Sorin Axinte si Bogdan Ciocanel, ARoTT etc.Cea de-a doua zi a Forumului Inovarii (19 octombrie 2012), a fost deschisa de catre dl. Gabriel Vladut – Presedinte ARoTT, iar panelurile au fost dedicate ●inovarii si transferului tehnologic in folosul mediului de afaceri; ● sigurantei utilizatorilor (- prioritatea Regulamentului Produselor pentru Constructii 305/2011) si ● securitatii si sigurantei alimentare a Romaniei.Un panel deosebit de interesant, atat din punct de vedere al topicii dezbatute, dar si din punct de vedere al interesului manifestat de catre participanti a fost: De la idee la implementare pe piata, panel moderat de catre dl. Sorin Axinte ARoTT. In cadrul acestui panel, CENTI Cluj-Napoca a sustinut o prezentare, subliniind rolul si importanta colaborarii INCD – IMM, prezentand o poveste de succes in domeniul inovarii.Forumul inovarii s-a bucurat de un real succes, numarul participantilor depasind cu mult asteptarile organizatorilor (peste 120 de participanti), dovedind astfel, pe de o parte, interesul fata de topicile anterior mentionate, si, pe de alta parte, nevoia de inovare si crestere a competitivitatii pentru o dezvoltare sustenabila.In paralel cu Forumul Inovarii, a avut loc si un Eveniment de intalniri de afaceri - brokerage, organizat de catre Enterprise Europe Network – Romania, prin institutiile mai sus mentionate, in colaborare cu Enterprise Europe Network – Republica Ceha, prin Technology Centre ASCR- Praga. Evenimentul de intalniri de afaceri - brokerage s-a desfasurat in pavilionul central al Centrului Expozitional ROMEXPO, Sala Cupola, unde peste 30 de firme cehe din diferite domenii de activitate si-au prezentat profilul de activitate, precum si intentiile de colaborare cu firmele din Romania. Acest eveniment s-a dovedit a fi foarte interesant pentru firmele romanesti, care au participat la discutii atat joi, 18 octombrie 2012, cat si vineri, 19 octombrie 2012.Avand in vedere succesul de care s-a bucurat acest eveniment, organizatiile Enterprise Europe Network – Romania si Republica Ceha au luat in considerare posibilitatea organizarii, intr-un viitor cat mai apropiat, a unor noi astfel de intalniri, in vederea punerii in contact a firmelor din cele doua tari membre UE.

Cu ocazia Targului Tehnic International TIB 2012 si a Salonului Cercetarii, in perioada 18-19 Octombrie 2012, AROTT (Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare) si Enterprise Europe Network – Romania, reprezentata de IPA SA CIFFAT Craiova, Camerele de Comert si Industrie Valcea, Timis, Constanta, Bacau, Universitatea Politehnica Bucuresti, CRIMM si CENTI Cluj Napoca, au organizat o serie de evenimente deosebit de importante: Forumul Inovarii, Eveniment de intalniri de afaceri - Brokerage!

Centrul Expozitional ROMEXPO a gazduit in perioada 17 – 20 octombrie 2012, editiile 2012 ale targurilor: TIB (Targul Tehnic International Bucuresti) si EEE (Targul International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale), evenimentele bucurandu-se astfel de prezenta a numerosi participanti.

Editia din acest an a targului TIB a reunit 322 companii din 16 tari, pe o suprafata de expunere de peste 16.000 mp., comparativ cu de editia precedenta (2011), cand au expus 280 de companii, pe o suprafata de 15.000 mp.  Totodata, comparativ cu anul 2011, numarul total de vizitatori specialisti a crescut cu 22%, de la 7.425 la aproximativ 10.000 in 2012.

In cadrul targului TIB 2012 au expus reprezentanti din domeniile: inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali si, nu in ultimul rand, comunicatii, IT si software industrial. In premiera pentru Romania la aceasta editie, , in vederea atragerii de investitii straine TIB a gazduit in Pavilionul C2, Salonul China Engineering & Technologies, la care au participat 40 de companii interesate in realizarea de proiecte in domeniile infrastructurii, constructiilor si energiei.

Aflat la cea de-a doua editie, targul EEE a prezentat cele mai recente noutati in materie de echipamente si tehnologii destinate gestionarii resurselor de energii regenerabile si conventionale, dar si pentru industria de petrol si gaze.

Cele mai importante institutii si asociatii de profil din Romania au fost, si in acest an, parteneri Romexpo in organizarea de conferinte, seminarii si mese rotunde, in cadrul carora s-au dezbatut subiecte de actualitate din domeniul inovarii si afacerilor. Astfel, Forumul Inovarii, Eveniment de intalniri de afaceri - Brokerage au avut loc in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO – Bucuresti, Pavilioanele C3 si C2, incepand cu orele 10:00.

Prima zi a Forumului Inovarii (18 octombrie 2012), s-a desfasurat in pavilionul C3, salile 1 si 2, si a fost dedicata inovarii, cresterii competitivitatii si dezvoltarii sustenabile. Panelurile au avut ca si teme:

 

  • Inovare si dezvoltare sustenabila;
  • Inovarea si competitivitatea in sprijinul dezvoltarii sustenabile;
  • Promovarea inovarii; Antreprenoriat si Inovare si
  • Parteneriat pentru inovare: cercetare – industria electronica,

 

Printre moderatori, ii putem mentiona pe: Constantin Enachioiu - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, DTTI, Florin Talpes, Presedinte CNDI, CEO Softwin, Sorin Axinte si Bogdan Ciocanel, ARoTT etc.

Cea de-a doua zi a Forumului Inovarii (19 octombrie 2012), a fost deschisa de catre dl. Gabriel Vladut – Presedinte ARoTT, iar panelurile au fost dedicate 

 

  • inovarii si transferului tehnologic in folosul mediului de afaceri;
  • sigurantei utilizatorilor (- prioritatea Regulamentului Produselor pentru Constructii 305/2011) si
  • securitatii si sigurantei alimentare a Romaniei.

 

Un panel deosebit de interesant, atat din punct de vedere al topicii dezbatute, dar si din punct de vedere al interesului manifestat de catre participanti a fost: De la idee la implementare pe piata, panel moderat de catre dl. Sorin Axinte ARoTT. In cadrul acestui panel, CENTI Cluj-Napoca a sustinut o prezentare, subliniind rolul si importanta colaborarii INCD – IMM, prezentand o poveste de succes in domeniul inovarii.

Forumul inovarii s-a bucurat de un real succes, numarul participantilor depasind cu mult asteptarile organizatorilor (peste 120 de participanti), dovedind astfel, pe de o parte, interesul fata de topicile anterior mentionate, si, pe de alta parte, nevoia de inovare si crestere a competitivitatii pentru o dezvoltare sustenabila.

In paralel cu Forumul Inovarii, a avut loc si un Eveniment de intalniri de afaceri - brokerage, organizat de catre Enterprise Europe Network – Romania, prin institutiile mai sus mentionate, in colaborare cu Enterprise Europe Network – Republica Ceha, prin Technology Centre ASCR- Praga. Evenimentul de intalniri de afaceri - brokerage s-a desfasurat in pavilionul central al Centrului Expozitional ROMEXPO, Sala Cupola, unde peste 30 de firme cehe din diferite domenii de activitate si-au prezentat profilul de activitate, precum si intentiile de colaborare cu firmele din Romania. Acest eveniment s-a dovedit a fi foarte interesant pentru firmele romanesti, care au participat la discutii atat joi, 18 octombrie 2012, cat si vineri, 19 octombrie 2012.

Avand in vedere succesul de care s-a bucurat acest eveniment, organizatiile Enterprise Europe Network – Romania si Republica Ceha au luat in considerare posibilitatea organizarii, intr-un viitor cat mai apropiat, a unor noi astfel de intalniri, in vederea punerii in contact a firmelor din cele doua tari membre UE.

 

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile