Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Horizon 2020 SME Innovation Associate - Finantarea recrutarii doctoranzilor in IMM-uri

Uniunea Europeană face primii paşi pentru a ajuta IMM-urile europene şi start-up-urile să beneficieze de tinere talente în cercetare şi inovare din întreaga lume. UE va finanţa recrutarea de cercetători asociaţi cu studii post-doctorale din alte ţări pentru explorarea unor idei de afaceri inovative în IMM-urile europene şi start-up-uri.

small_SME Innovation associate.JPG

Inovarea în IMM-uri este adesea îngreunată de lipsa personalului calificat, cu competenţe şi cunoştinţe de specialitate. În acelaşi timp, multe companii consideră că gestionarea eficientă a proceselor de inovare este foarte dificilă şi se luptă să recruteze persoane cu cunoştinţe de specialitate, neavând acces la reţele internaţionale de cercetători.

Programul "SME Associate" este accesibil tuturor IMM-urilor şi start-up-urilor înfiinţate în statele membre ale UE şi în ţările asociate la Horizon 2020. Cercetătorii trebuie să aibă diplomă de doctorat, să demonstreze expertiză în domeniul în care trebuie să cerceteze, în concordanţă cu locul de muncă targetat şi să respecte criteriile de mobilitate transnaţională. 

IMM-urile vor primi o bursă individuală care acoperă costurile salariale ale cercetătorilor asociaţi recrutaţi, inclusiv costurile de training. Acest lucru va permite firmei să angajeze tineri talentaţi pentru a desfăşura activităţi de cercetare pentru ideea lor de inovare.

Pentru cercetători, avantajele se referă la cunoştinţele dobândite în urma procesului de inovare în afaceri în care sunt implicaţi, al inovării industriale, în cunoştinţele de business management.  

Citeşte mai multe despre program aici.

Sursa: EASME

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile