Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


IMM-uri inovatoare

De la 1 ianuarie a.c. a intrat in executie mega­programul UE „Orizont 2020“ in valoare de 80 de miliarde de euro disponibili in 7 ani (2014- 2020), destinat cercetarii si inovarii in UE.

IMM-urile romanesti inovatoare pot primi din partea Comisiei Europene intre 50.000 de euro si 3 milioane de euro fiecare, finantare neram­bursabila, in cadrul acestui instrument de finantare. Pentru a se califica pentru finantare, IMM-urile trebuie doar sa vina cu o idee inovatoare, care sa aiba impact national sau european.

Din acest megaprogram IMM-urilor le-a fost asigurată o finanţare de 8,6 mld. euro. Pentru IMM-uri, intre 2014 si 2015, pro­gra­mul are o finantare de 500 mil. euro.

Aproximativ 6% din cele aproape 20 de milioane de IMM-uri din UE se pot califica pentru acest tip de finantare.

Acest lucru ar insemna ca in jur de 30.000 de IMM-uri romanesti din cele aproximativ 500.000 ar putea primi finantare in cadrul unui astfel de proiect.

Programul se deruleaza in trei etape:

- Prima etapa presupune depunerea unui proiect de maximum 10 pagini, care sa contina prezen­tarea ideii la care s-au gandit reprezentantii IMM-urilor care aplica. Potentialul acesteia va fi analizat de catre specialistii Comisiei Euro­pene. In cazul in care ideea va fi considerata inovatoare, IMM-ul va primi 50.000 de euro, bani pe care ii va utiliza pentru dezvoltarea ideii. Astfel, IMM-ul va trebui ca in sase luni de la primirea finantarii sa elaboreze studiu de fezabilitate, de impact si un plan de business. In acest demers, IMM-ul va intra intr-un program de consiliere (coaching si mentor­ship) furnizat de experti independenti contractati de Comisia Europeana, totul fara costuri suplimentare.

- In a doua etapa, IMM-urile au posibilitatea (nu obligatia) de a aplica pentru etapa a doua a programului si in situatia in care sunt acceptate vreme de 12-24 de luni isi vor testa ideea, pot sa faca incercari de productie de serie, sa stabileasca cine ar putea fabrica respectivul produs, cu ce pret, care sunt costurile. In acest scop, vor primi intre 1 si 3 milioane de euro.

- Urmeaza si o a treia etapa in care IMM-ul nu mai primeste fi­nantare, ci este prezentat investitorilor sau este ajutat sa imprumute banii necesari, fiindu-i oferita garantia Bancii Centrale Europene.

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile