Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


IMM-urile sunt sprijinite de un departament nou din Ministerul Economiei

În cadrul Ministerului Economiei, începând din această lună, IMM-urile au un departament specializat care se ocupă de stimularea iniţiativelor întreprinzătorilor, potrivit Hotărârii nr. 430, publicată în Monitorul Oficial nr. 420, din 10 iulie a.c.

Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism va elabora şi va monitoriza implementarea proiectelor şi programelor pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM şi a societăţilor cooperative. De asemenea, departamentul va identifica şi va testa metode de îmbunătăţire a mediului de afaceri, pentru elaborarea unor coduri de bune practici, încurajarea şi sprijinirea iniţiativei antreprenoriale.

Printre atribuţiile departamentului se numără şi sprijinirea asociaţiilor profesionale, patronale şi sindicale din domeniul IMM, cooperatist, mediului de afaceri şi turismului.

În plus, departamentul se va ocupa de organizarea unor consultări publice periodice între reprezentanţii sectorului public şi cei ai mediului de afaceri, privind implementarea strategiei naţionale anticorupţie. Departamentul va coordona Autoritatea Naţională pentru Turism şi va elabora strategia naţionala de dezvoltare turistică şi strategia de dezvoltare a produselor şi destinaţiilor turistice. În plus, va aproba, în condiţiile legii, înfiinţarea şi atribuţiile reprezentantelor de promovare turistică cu sediul în străinătate şi ale reprezentantelor şi unităţilor teritoriale cu sediul în ţară.

Una din ariile de activitate ale departamentului va fi şi cea a privatizării companiilor de stat din domeniul turismului

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile