Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Importanţa tehnologiilor generice esenţiale pentru IMM-uri

Universitatea Warwick din Coventry, UK, a ajutat IMM-urile cu activitate industrială să dezvolte noi produse şi procese prin intermediul tehnologiilor avansate de tipul Tehnologiilor Generice Esenţiale (micro/nanoelectronica, nanotehnologia, fotonica, materialele avansate, biotehnologia avansată şi tehnologiile de fabricare avansate). Mai multe detalii despre TGE aici.

Fabrica Autins produce izolaţii termice şi fonice pentru cei mai mari producători de motoare. În ultimii doi ani, compania a lucrat cu grupul de la Universitatea Warwick, iar rezultatul a fost dezvoltarea unei noi game de produse, folosind materiale inovative şi aplicaţii pentru smartphone uşor de utilizat pentru a se asigura că piesele sunt etichetate corespunzător şi că erorile de transport sunt reduse.

Directorul de Operaţiuni al firmei Automotive Insulations (site), Paul Walker, consideră că problema IMM-urilor constă în incapacitatea acestora de a avea şi susţine propriul departament de cercetare, iar aici intervine rolul universităţilor. 

Compania şi-a extins activitatea în sectorul construcţiilor, dezvoltându-se şi pe pieţele din Germania, Suedia şi India.

Paul Walker susţine că a ajuns la o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro pe an, de la 5-7 milioane euro înaintea schimbării modelului de business.

Cu stagiarii şi cercetătorii pe care îi are, cu numeroasele studii de cercetare şi evenimentele pe care le organizează, această structură din cadrul Universităţii Warwick, co-finanţată din fonduri europene, a sprijinit IMM-urile să utilizeze tehnologiile generice esenţiale. Acesta este un factor cheie, mai ales că în prezent produsele bazate pe aceste tehnologii reprezintă 20% din producţia totală europeană. 

Urmăriţi înteaga poveste în filmuleţul de mai jos, realizat de Business Planet.

Sursa: Euronews

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile