Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Industria textilă: costuri reduse şi economii la energie! Cum?

"Economisirea energiei în IMM-urile din industria textilă" (Save Energy in Textile SMEs - SET) este un proiect finanţat de UE care ajută industria textilă să evalueze consumul de energie la nivelul proceselor de producţie pe care le utilizează.

Cu SET, managerul companiei sau angajaţii IMM-urilor din industria textilă pot găsi instrumentele potrivite pentru evaluarea opţiunilor şi pot lua decizii bine fundamentate pe tema eficienţei energetice, în mod gratuit.

Proiectul a început cu IMM-uri din şapte ţări, reprezentând 55% din întreaga industrie textilă din UE: Belgia, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Portugalia şi România (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie). În iunie 2016, o parte dintre firmele implicate, MARCHI and FILDIS, au împărtăşit din experienţele lor pe tema reducerii consumului de energie cu 30% în 3 ani, prin intermediul măsurilor şi instrumentelor identificate. 

Acest proiect ajută întreaga industrie europeană de textile/îmbrăcăminte care reprezintă un sector cheie pentru ocuparea forţei de muncă din UE şi a producţiei industriale, totalizând 172.000 de companii cu o cifră de afaceri de 162 miliarde euro şi 1,6 milioane de angajaţi. Proiectul SET a fost sprijinit de programul Intelligent Energy Europe (IEE) şi se bazează pe rezultatele unui proiect anterior (SESEC), care s-a încheiat în 2015 şi s-a axat pe industria confecţiilor. 

Instrumente de benchmarking pentru industria textilă şi a articolelor de îmbrăcăminte

Raport final SESEC

Broşura SESEC

Sursa: EASME

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile