Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Industrii creative eficientizate energetic

Proiectul EEMUSIC a schimbat modul în care festivalurile de muzică şi cluburile adoptă principiile eficienţei energetice prin ateliere de energie, calculatoare eficiente energetic, ambasadori, audituri energetice şi colaborări cu Eurovision Song Contest.

De-a lungul ultimilor ani, proiectul EEMUSIC, finanţat de UE, şi-a propus organizarea unor ateliere în toată Europa pentru a informa profesioniştii din domeniul muzical despre Industria Green (IG), care include: calculatoare care măsoară eficienţa energetică a unui festival, club şi compararea datelor referitoare la energie într-un anumit interval de timp. O reţea europeană de Ambasadori EEMUSIC asigură promovarea acestor concepte în toată Europa.

EEMUSIC a fost primit cu căldură în circuitul festivalurilor şi cluburilor. În multe ţări, însă, este nevoie de creşterea nivelului de conştientizare privind eficienţa energetică. Ca de exemplu, unele dintre auditurile energetice efectuate de către EEMUSIC a arătat că frigiderele, ventilatoarele şi alte dispozitive au rămas în utilizare mult peste necesar.

EEMUSIC a colaborat cu Eurovision Song Contest 2015 de la Viena, care, pentru prima dată, s-a dovedit un eveniment verde (au fost economisiţi 440.000 l de motorină şi 2.000 tone de CO2).

Urmăriţi video-ul despre cum au devenit festivalurile şi cluburile eficiente energetic. 

Sursa: EASME

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile