Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Initiativa pentru IMM-uri

small_initiativa pentru IMM.JPG

Initiativa pentru IMM-uri propune mecanisme sub forma creditelor acordate in conditii avantajoase intreprinderilor mici si mijlocii, fiind asteptat un efect de multiplicare de 4 ori. Din categoria instrumentelor financiare, "Initiava pentru IMM-uri" este un program comun al Comisiei Europene si Grupul BEI (Banca Europeana de Investitii si Fondul European de Investitii).

Sunt puse in comun o serie de resurse, din programele europene si din contributia BEI/FEI care asigura intermediarilor selectati (banci/institutii financiare nebancare) protectie pentru posibile pierderi prin impartirea riscului. In schimb, intermediarii ofera IMM-urilor imprumuturi, leasing si garantii in conditii avantajoase: rate reduse ale dobanzilor etc.

Este posibila o alocare de minim 100 de milioane de euro constituita ca o contributie FEDR din partea Romaniei la instrumentul financiar de tip garantie neplafonata din cadrul Initiativei pentru IMM-uri pentru instrumentul financiar tip garantie finantat din Programul Operational Regional. 

Pentru gestionarea schemei va fi creat un program separat, cu o Autoritate de Management dedicata. 

Printre avantajele participarii la Initiativa pentru IMM-uri enumeram asigurarea unui efect de multiplicare a activitatii economice, generarea unui transfer de competente si cunostinte din celelalte state membre, asigurarea de catre CE a platii in avans a sumelor reprezentand angajamente de plata catre BEI si asa mai departe.

Afla detalii aici

Sursa: www.finantare.ro

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile