Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Lansarea programului de finantare “RO06 - Energie Regenerabila” - Rondine

Obiectivul programului „Energie Regenerabila” este utilizarea sustenabila a resurselor naturale si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin valorificarea potentialului hidrologic si geotermal. 


Valoarea acestui program, granturi si contributia nationala, este de aproximativ 8,4 milioane de euro si urmeaza sa fie suplimentata cu noi fonduri din partea statelor donatoare, in valoare de 4,27 milioane de euro.


Programul de finantare are doua componente: o componenta hidroelectrica si una geotermala. Componenta hidroelectrica a programului urmareste realizarea de investitii initiale si retehnologizarea hidrocentralelor, cu scopul extinderii capacitatii de productie de electricitate din surse regenerabile. Componenta geotermala a programului vizeaza realizarea de investitii initiale si retehnologizarea centralelor de producere a energiei termice care utilizeaza energia geotermala, cu scopul extinderii capacitatii de productie de energie termica din surse regenerabile.


Vor fi eligibile numai acele proiecte dezvoltate in localitati in care este dezvoltata deja atat reteaua de distributie a agentului termic, iar gospodariile populatiei sunt racordate la aceasta, fiind necesara doar conectarea la sursa geotermala.


Solicitantii eligibili in cadrul componentei hidroelectrice a programului sunt operatorii economici, din sectorul de stat sau din mediul privat. In acelasi timp, in cadrul componentei geotermale a programului, solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale si operatorii economici din sectorul de stat sau din mediul privat.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile