Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Misiune Economică Olanda-România - Arhitectură peisageră, flori perene şi plante ornamentale

Green City este o ințiativă lansată în Olanda încă din anul 2002 ca răspuns la provocările privind creșterea calității vieții în spațiul urban. Inițiativa fost preluată la nivel european în 2009, fiind semnată Convenția “Green City Europe”, convenție ce a pus bazele unui parteneriat european pentru promovarea spaţiului verde ca soluţie pentru dezoltare durabilă și creșterea calității vietii în așezările urbane. Olanda, țară nu doar a lalelelor, ci și a parcurilor și spațiilor verzi, rămâne un lider în promovarea conceptului de Green City și a beneficiilor sociale, culturale și economice pe care acesta le aduce în comunitățile care îl adoptă.  

În acest context, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti împreună cu organizația Anthos - The Royal Trade Association for Nursery Stock and Flower Bulbs (www.anthos.org) cu sprijinul Business Development Group (www.bdgroup.ro), organizează în perioada 13 - 16 iunie 2016 o misiune economică dedicată sectorului la Bucureşti și Cluj-Napoca. La misiune participă firme și organizații reprezentative olandeze din domeniul arhitecturii peisagere, plantelor ornamentale şi florilor perene, care îşi propun să identifice posibilităţi de cooperare cu firme, autorități locale și regionale, ONG-uri și alte entități din România, pentru promovarea unor inițiative comune pentru dezvoltarea zonelor verzi urbane și integrarea lor în strategiile și planurile de dezvoltare locală și regională.

Delegația olandeză este formată din: Anthos (www.anthos.org), Tree Centre Opheusden (TCO)(www.treecentreopheusden.nl), Molter BV (www.molterbv.nl), Heemskerk Vaste Planten (www.heemskerkplants.com), Bart Faassen Tegelen BV (www.faassen.nl), Boomkwekerij Ebben BV (www.ebben.nl),Thijs Boots Export (www.bootsflowerbulbs.com) și Jac Uitenbogaard & Zonen BV (www.jubholland.nl).

La Cluj, delegația va fi prezentă în 15 și 16 iunie cu un program de întâlniri bilaterale de afaceri ce se vor desfășura la hotel City Plaza. De asemenea, în data de 15 iunie 2016 între orele 13:00- 15:00, va avea loc la  Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca evenimentul “Oraşul Verde – modele funcționale, inițiative și politici publice sustenabile” organizat în cooperare cu AgroTransilvania Cluster, Primăria Cluj-Napoca. 

Întâlnirea este menită să faciliteze dialogul interactiv și schimbul de experiență cu scopul promovării unor modele funcționale de creștere a calității vieții în mediul urban prin includerea spațiilor verzi în strategiile și politicile administrative locale. La eveniment sunt așteptați să participe reprezentanți ai autorităților locale și regionale, companii din sectorul amenajării spațiilor verzi, arhitecți și designeri peisagiști, reprezentanți ai sistemului de învățământ din sector, ONG-uri și companii comerciale ce sprijină dezvoltarea spațiilor verzi în zonele urbane. 

Pentru informații suplimentare și înscrierea în vederea participării vă rugăm contactați:

Business Development Group

Tel.: +40 21 317 9870

E-mail: office@bdgind.ro

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile