Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Misiune economica si intalnire a clusterelor Romane-Maghiare...continuare

small_untitled.bmp

Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA şi Agenţia Naţională pentru Comerţ Exterior a Ungariei (HITA) parteneri in reţeaua Enterprise Europe Network, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Heves, au organizat în data de 11-12 iulie 2014 misiunea economica şi întâlnirea clusterelor Romano-Maghiare în Ungaria.

Misiunea economica a fost organizată prin reţeaua Enterprise Europe Network - Reţea de suport în afaceri şi inovare pentru IMM-uri, cu sprijinul Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Covasna–ASIMCOV, având ca scop consolidarea cooperarii clusterelor şi IMM-urilor. Evenimentul a oferit o oportunitate excelentă pentru cooperarea internaţională între clustere şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri la care au participat reprezentanţii a 14 clustere din România şi Ungaria care au avut întâlniri bilaterale şi au semnat mai multe acorduri de colaborare.     

Clusterele române participante au fost: Clusterul agro alimentar AgroFood, Clusterul REGIOFA, Clusterul de prelucrarea a lemnului PRO WOOD, Clusterul inovativ de biomasă GREEN ENERGY, Clusterul regional Transylvania Textile & Fashion, Clusterul balneo-turistic.

Clusterele maghiare participante au fost: Clusterul Bioenergetic Inovativ, Clusterul Csillagvidék TDM, Clusterul agro-alimentar EGERFOOD, Clusterul vinului din Eger, Clusterul de prelucrarea a lemnului din nordul Ungariei ÉMAFA, Clusterul turistic şi inovativ din nordul Ungariei, Clusterul turistic şi inovativ „ Zöld Utak”.

În cadrul evenimentului au fost discutate oportunităţile de care se pot beneficia  în cadrul Strategiei Dunării, planuri comune de afaceri, dezvoltarea de idei, organizarea de proiecte şi evenimente comune, schimbul de experienţa şi bune practici între clustere.

De asemenea,  la eveniment a participat şi D-l Keller Peter, şef adjunct al departamentului de clustere din cadrul Ministerul Economiei Naţionale din Ungaria care a discutat despre politica dezvoltării clusterelor din Ungaria, menţionând faptul că în Ungaria primele clustere au apărut în anii 2000 şi de atunci acestea au trecut prin schimbări semnificative de dezvoltare şi aproximativ 230 de clustere au primit finanţare pentru înfiinţare şi funcţionare. În prezent, 26  clustere inovative acreditate au primit finanţare în cadrul programelor de cercetare –dezvoltare în special în domeniul ITC şi industria constructoare de maşini. 

D-nul Marius Andra, consilier personal Ministru Delegat pentru IMM, Mediul de afaceri şi Turism a amintit în cadrul evenimentului despre noile modificări aduse la legea IMM-urilor şi a menţionat faptul că în Ungaria clusterele sunt mult mai dezvotate decat în România şi de aceea consideră că este foarte importanta întărirea colaborării privind clusterele existente in cele doua tari.

La încheierea programului, participanţii au vizitat fabrica de mobila Berill KFT şi laboratorul agro-alimentar Egerfood RET.

 

Informaţii suplimentare: Remus Erdei, INCDIE ICPE-CA  

Tel/Fax : +40 267 327 395, email: remus_erdei@icpe-ca.ro.  

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile