Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Noul instrument web al Comisiei Europene ajuta IMM-urile sa inoveze

Odata cu lansarea noului instrument web, Comisia Europeana inlesneste accesul IMM-urilor la serviciile tehnologice in Europa. 

Instrumentul permite IMM-urilor sa gaseasca centre de servicii tehnologice active in domeniul tehnologiilor generice esentiale (KETs - Key Enabling Technologies). Astfel de centre pot contribui la accelerarea comercializarii ideilor noi, inovatoare ale IMM-urilor.

small_ket_webtool.png

Centre de servicii tehnologice

Centrele au fost selectate in functie de criterii legate de calitate si capacitate. Acestea furnizeaza servicii pentru intreprinderi, cum ar fi: ajutor pentru prototipuri, testare, prima productie sau validare de produs. Instrumentul web furnizeaza detalii pentru fiecare dintre cele 187 de infrastructuri tehnologice din centrele tehnologice active in domeniile KETs. 

Mai multe studii au aratat ca IMM-urile nu gasesc directia potrivita spre serviciile tehnologice, deoarece nu constientizeaza importanta acestora. O alta problema este reprezentata de distributia inegala a acestor centre in intreaga Europa: mai mult de 50% dintre centrele de servicii tehnologice in domeniul KETs sunt situate in doar 3 tari. 

Promovarea accesului IMM-urilor la tehnologie

Lansarea instrumentului web este doar un prim pas spre asigurarea unui acces mai facil la tehnologie. Comisia este in cautarea celor mai bune modalitati de promovare a retelelor europene de astfel de organizatii cu un punct unic de acces pentru IMM-uri. Ca pilot, o actiune Horizon 2020 este planificata pentru a ajuta IMM-urile sa aiba acces la serviciile tehnologice in domeniul productiei avansate.

Tehnologiile generice esentiale (fabricarea si materiale avansate, biotehnologie industriala, fotonica, nanotehnologie etc.) sunt tehnologii care schimba regulile jocului. KETs asigura baza pentru inovare a unei game variate de produse avansate si procese pentru toate sectoarele. Acestea sunt factori cheie pentru o industrie durabila si competitiva!

Puteti gasi serviciile dedicate inovarii IMM-urilor prin KETs aici.

Sursa: Enterprise Europe Network

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile