Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


O piata unica mai profunda si mai echitabila: Comisia multiplica oportunitatile oferite cetatenilor si intreprinderilor

Comisia Europeana a prezentat ieri, 28 octombrie 2015, o foaie de parcurs al carei obiectiv este sa duca la indeplinire angajamentul politic al presedintelui Juncker de a valorifica intregul potential al pietei unice si de a face din aceasta o rampa de lansare pentru prosperitatea Europei in cadrul economiei mondiale. 

small_single market.JPG

Piata unica este una dintre cele mai mari realizari ale Europei, conceputa pentru a permite libera circulatie a bunurilor, serviciilor, capitalului si persoanelor. Ea ofera oportunitati intreprinderilor si profesionistilor, iar consumatorilor o gama mai variata de produse si servicii, la preturi mai mici. Datorita pietei unice, cetatenii pot calatori, locui, lucru si studia oriunde doresc. 

Actiunile asupra carora s-a convenit astazi vor genera rezultate in ceea ce priveste:

1. Consumatorii: Comisia va lua masuri pentru a se asigura de faptul ca consumatorilor care doresc sa cumpere servicii sau produse intr-un alt stat membru, online sau in mod direct, nu li se propun preturi, conditii de vanzare sau optiuni de livrare diferite, cu exceptia cazurilor in care acest lucru este justificat din motive obiective si verificabile.

2. IMM-uri si intreprinderi nou-infiintate: Intreprinderile nou-infiintate pot avea o contributie importanta in cadrul economiei, insa numerosi intreprinzatori parasesc Europa, deoarece nu reusesc sa isi introduca pe piata ideile inovatoare. Pentru a facilia accesul IMM-urilor la finantare, se depun eforturi in contextul Planului de Investitii si al Uniunii pietelor de capital. De asemenea, Comisia intentioneaza sa simplifice reglementarile in materie de TVA, sa diminueze costurile aferente inregistrarii societatilor, sa prezinte o propunere privind insolventa intreprinderilor si sa ofere acces la toate informatiile privind cerintele in materie de reglementare prin intermediul unui portal digital unic.

3. Servicii inovatoare: Comisia va elabora o agenda europeana pentru economia colaborativa. Noile modele de afaceri ofera beneficii cetatenilor si intreprinderilor deopotriva si contribuie la optimizarea utilizarii resurselor existente.

4. Profesionisti: Comisia va oferi intreprinderilor si profesionistilor mai multe oportunitati in ceea ce priveste mobilitatea transfrontaliera, va ameliora sistemul de recunoastere a calificarilor profesionale si va facilita prestarea transfrontaliera de servicii pentru intreprinderi, de servicii din domeniul constructiilor si de alte servicii care genereaza crestere economica.

In sprijinul acestor actiuni, Comisia va lucra in stransa colaborare cu statele membre si cu participantii la piata pentru a crea o veritabilacultura a respectarii normelor privind piata unica. O atentie deosebita va fi acordata sectorului serviciilor si achizitiilor publice, care sunt esentiale in ceea ce priveste cheltuirea eficienta a banilor contribuabilor. Comisia va consolida recunoasterea reciproca, cu scopul de a crea mai multe oportunitati pentru intreprinderile care doresc sa se extinda dincolo de frontierele nationale. 

Pentru mai multe informatii, click aici

Sursa: Comisia Europeana

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile