Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Oportunitati de finantare pentru IMM-uri in domeniul cercetarii si inovarii

Consiliul National pentru Dezvoltare si Inovare (CNDI) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat la inceputul lunii martie competitia 2012 pentru – Servicii suport pentru Inovare - Cecuri de inovare (CI).

 

Obiectvul general al acestui program este asigurarea unui instrument flexibil pentru sustinerea IMM-urilor din sectorul productiv in vederea modernizarii tehnologice si cresterii gradului de inovare.

 

Mecanismul de functionare a programului presupune acordarea de „Cecuri de inovare” IMM-urilor interesate sa dezvolte parteneriate cu institutii de cercetare si inovare in scopul de a crea produse si servicii inovatoare pe baza de tehnologii avansate. Cecurile de inovare pot fi eliberate in orice domeniu economic sau stiintific si vor conduce la o accelerare a transferului tehnologic intre institutii de cercetare si IMM-uri.

 

Procesul de obtinere a Cecului incepe cu depunerea unei cereri de finantare de catre un IMM. Daca cererea este evaluata favorabil (termen de evaluare de maxim 2 saptamani) atunci conducatorul de program emite Cecul de Inovare, in valoare de pana la 45.000 lei.

 

IMM-ul poate folosi acest Cec pentru a finanta servicii inovatoare furnizate de universitati, institute de cercetare, sau alte organisme de cercetare. Odata ce IMM-ul beneficiar valideaza Cecul de Inovare si il transmite organismului de cercetare, acesta il poate transmite conducatorului de program pentru a fi achitata suma corespunzatoare serviciilor furnizate.

 

Cecul de Inovare nu poate finanta mai mult de 90% din costurile eligibile in cadrului unui proiect. Restul cheltuielilor pana la costul total al serviciilor furnizate urmeaza a fi acoperit din fondurile proprii ale IMM-ului beneficiar.

 

Pachetul complet de informatii cu privire la acest program poate fi accesat pe pagina de internet a Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI): www.uefiscdi.gov.ro, link direct program: http://www.uefiscdi.gov.ro/articole/2869/Cecuri-de-inovare.html.

  

Sursa: A.N.C.S

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile