Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Politica de coeziune 2014-2020 - Concentrarea tematica a fondurilor si parteneriatele public-private

Consiliul Afaceri Generale al UE (CAG) s-a reunit marti, 26 iunie 2012 la Luxemburg pentru a conveni asupra unor noi elemente ale viitoarei politici de coeziune a UE. Romania a fost reprezentata de ministrul afacerilor europene, Leonard Orban.
In vederea imbunatatirii eficientei si eficacitatii cheltuielilor efectuate in cadrul politicii de coeziune, CAG a ajuns la un acord de principiu referitor la patru blocuri tematice din pachetul de negociere pentru viitorul exercitiu bugetar 2014-2020.
Cele patru blocuri tematice vizeaza:
• Concentrarea tematica a fondurilor pe un numar limitat de obiective, in concordanta cu obiectivele Strategiei Europa 2020 si tinand cont de nivelul de dezvoltare al diferitelor regiuni ale UE. Totodata, s-a avut in vedere stabilirea unor ponderi minime a cheltuielilor cu ocuparea fortei de munca, incluziunea sociala si educatia in alocarea pentru politica de coeziune
• Cadrul de performanta presupune stabilirea unor reguli privind posibilitatea suspendarii sau anularii finantarii in cazul esecului de a atinge obiectivele stabilite.
• Instrumentele financiare. Cele cinci fonduri (FEDR, FSE, FC, FEADR, FEPAM) vor putea fi utilizate pentru sprijinirea unor instrumente financiare precum imprumuturile, garantiile sau alte instrumente de impartire a riscurilor, cu conditia ca acestea sa vizeze nevoi specifice ale pietei.
• Proiectele generatoare de venit si parteneriatele public-private. Acest bloc tematic vizeaza investitiile care genereaza venituri dupa finalizarea lor, precum lucrarile de infrastructura. CAG a cazut de acord asupra reducerii cheltuielilor eligibile ale unui proiect co-finantat de UE in functie de potentialul proiectului de a genera venituri. Totodata, Consiliul a prevazut utilizarea celor 5 fonduri pentru sprijinirea proiectelor implementate in cadrul parteneriatelor public-private.

Nu in ultimul rand, in cadrul reuniunii CAG a avut loc o noua dezbatere legata de viitorul cadru financiar multianual al UE 2014-2020. In acest context, Romania si-a reiterat sustinerea fata de propunerea avansata de CE, pledand pentru stabilirea unui buget care sa permita atingerea tintelor legate de crestere economica, ocuparea fortei de munca si coeziune sociala.


 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile