Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Poveste de succes - Cooperare transnationala belgiano-romana pentru vanzarea de sere agricole

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI, departament in cadrul Institutului de Cercetari pentru Instrumentatie Analitica - ICIA Cluj-Napoca, este inca din anul 2008 una din organizatiile membre ale Enterprise Europe Network, cea mai mare retea de puncte de contact care ofera informatii si consultanta IMM-urilor, in scopul cresterii competitivitatii si gradului lor de inovare.

Lansata in anul 2008 de catre Comisia Europeana, Enterprise Europe Network a fost creata pentru a oferi antreprenorilor europeni servicii gratuite de informare si consultanta, ajutand astfel intreprinderile mici si mijlocii sa se dezvolte pe plan international si sa devina mai inovatoare.

Astazi, Enterprise Europe Network este cea mai importanta retea destinata sectorului IMM, reunind peste 600 de organizatii si puncte de contact din peste 50 de tari care ajuta IMM-urile sa fructifice la maxim oportunitatile de afaceri. Potrivit EuroNews, Enterprise Europe Network a ajutat la formarea a peste 9.000 de parteneriate si a stimulat o crestere medie a cifrei de afaceri pentru companiile implicate de circa 112.000 de euro.

In calitate de organizatie membra a Enterprise Europe Network, CENTI Cluj-Napoca a sprijinit mediul de afaceri din Transilvania in scopul extinderii comertului pe piata comuna.

Un caz concret in acest sens este parteneriatul semnat intre firma romaneasca SERE TRANSILVANIA SRL si o firma belgiana.

Infiintata in anul 2009 in Cluj-Napoca, SERE TRANSILVANIA SRL este o firma romaneasca specializata in realizarea de structuri foarte rezistente, robuste si de cea mai buna calitate in domeniul serelor agricole. Astfel, firma produce si comercializeaza sere modulare cu pereti verticali, sere hobby pentru gradini, solarii profesionale din otel galvanizat, folie triplustratificata de provenienta germana, sisteme de irigat prin picurare si microaspersie (Israel) etc. Desi este o firma tanara, SERE TRANSILVANIA SRL beneficiaza de experienta americana in domeniul horticol, si a devenit in scurt timp cunoscuta pe piata din Romania datorita produselor si serviciilor de calitate superioara.

Firma serioasa, dinamica, in continua crestere si interesata in largirea portofoliului de clienti si/ sau parteneri din strainatate, SERE TRANSILVANIA SRL a fot foarte receptiva in ceea ce priveste serviciile gratuite de informare si consultanta oferite de CENTI Cluj-Napoca prin intermediul Enterprise Europe Network. Astfel, in vederea identificarii impreuna cu reprezentantii CENTI Cluj-Napoca, s-a realizat un profil de cooperare comerciala, produsele si serviciile oferite de firma romaneasca fiind astfel promovate in baza de date a retelei europene.

Firma belgiana este un cunoscut producator de sere hobby, verande, orangerii, acoperisuri pentru piscine etc. Lider de piata in Europa, firma belgiana are clienti importanti si in Japonia si Statele Unite. Aflata in cautarea de noi piete de desfacere, firma din Belgia a contactat reprezentantul local Enterprise Europe Network - Agentschap Ondernemen – solicitandu-i sprijin in gasirea de parteneri de afaceri. Dupa efectuarea unei cautari in baza de date Enterprise Europe Network, partenerul de retea din Belgia a propus firmei belgiene profilul de cooperare al firmei romanesti. Manifestandu-si interesul de a afla mai multe informatii, firma din Belgia a cerut datele de contact ale firmei din Romania. In consecinta, reprezentantul Agentschap Ondernemen a trimis o expresie de interes catre CENTI Cluj-Napoca, care, in urma consultarii clientului sau, a furnizat datele de contact ale firmei SERE TRANSILVANIA SRL.

Firma din Belgia a luat legatura cu SERE TRANSILVANIA SRL purtand cateva discutii preliminarii, via e-mail si telefonic,cu privire la posibila cooperare intre cele doua firme. Considerand oportuna deplasarea in Romania, managerul firmei belgiene a efectuat o vizita la sediul firmei SERE TRANSILVANIA SRL, aceasta actiune concretizandu-se in semnarea unui acord de parteneriat comercial, firma romaneasca devenind astfel reprezentatul firmei belgiene atat in Romania, cat si in Ungaria.

Pe parcursul negocierilor dintre cele doua firme, CENTI Cluj-Napoca a oferit in mod gratuit servicii de asistenta firmei romanesti in vederea finalizarii cu succes a acordului de parteneriat.

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile