Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Poveste de succes in reteaua EEN: Casa familiala autonoma, construita pe principii ecologice si de energie verde

small_poza1.JPGAvând un rol deja bine determinat în Enterprise Europe Network, CENTI Cluj-Napoca şi-a adus, de-a lungul timpului, o importantă contribuţie la creşterea competitivităţii şi gradului de inovare al IMM-urilor din Transilvania, stabilind relaţii fructuoase cu reprezentanţii Enterprise Europe Network din diferite ţări. O dovadă recentă este contribuţia CENTI la semnarea parteneriatelor de afaceri între firma românească JirmaN Engineering şi două firme din Ungaria. Compania JirmaN Engineering este o mică firmă cu idei inovative în domeniul structurilor din lemn, care, în ciuda bugetului mic de la momentul înfiinţării şi în decursul a câtorva ani, a căutat întotdeauna să se menţină pe piaţă, dar şi să realizeze profit. Un factor important l-a jucat şi incubatorul tehnologic de afaceri Pro-Energ Braşov, care a facilitat logistica, dotările necesare, pentru a oferi societăţii JirmaN Engineering posibilitatea de a se concentra asupra domeniului său de activitate. 

După doi ani de la înfinţarea sa în 2007, firma românească înregistrează deja un succes, prin situarea sa în topul firmelor de profit în localitatea unde îşi are sediul. Totodată, este demn de menţionat faptul că JirmaN Engineering este singura firmă din România inclusă în broşura “The Secret of Success 2010 - The Many Faces Of European Entrepreneurship”, premiată la Bruxelles la Săptămâna Europeană a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii 2010 (SME), care a avut loc între 25 mai– 1 iunie. http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/sme-week/documents/portraits/2010_romania_en.pdf.

JirmaN Engineering are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor prin găsirea soluţiilor inovative şi crearea spaţiilor de locuit autonome. Compania oferă o gamă completă de servicii- proiectare- arhitectură, proiectare- rezistenţă, produse software pentru proiectarea structurilor din lemn, curs pentru programele AutoCAD Architecture şi WoodEngine, suport tehnic, recomandări pentru producători serioşi din România pentru manufacturare, livrare şi asamblare.

Firma românească oferă, de asemenea, servicii de proiectare case pe structură din lemn şi din lemn chertat (bârne suprapuse), atât pentru România, cât şi pentru export. Caracteristicile definitorii ale acestor tipuri de case sunt: marea flexibilitate în alegerea formei arhitecturale şi dimensiunilor, pereţii prefabricaţi care includ materialul izolator,  proiectarea şi amplasarea facilă a traseelor de instalaţii, rezistenţă antiseismică deosebită şi cel mai mare avantaj este costul redus de execuţie.

Proiectarea se efectuează în trei tipuri constructive:

  • Case din bârne profilate (loghome);
  • Case cu structura portantă din lemn lamelar încleiat (post-beam house);
  • Case prefabricate din lemn masiv (timberframe).

Firma face proiecte pentru: case pe structură din lemn, case pe sistem framing placate cu OSB, case americane, case pe sistem canadian, case de vacanţă, căsuţe de grădină, case pentru camping, locuinţe unifamilială din lemn, anexe, garaje, foişoare, pergole, scaune din lemn, mobilier de grădină etc. Într-o lume în care tehnologia atinge fiecare aspect al vieţii noastre de zi cu zi, JirmaN Engineering este un furnizor de soluţii de vârf  în domeniile construcţiilor ecologice, aspirând să devină cea mai admirată companie din domeniul său de activitate din punctul de vedere al mandatarilor săi. 

Dl. Endes Attila, unul dintre antreprenorii din Ungaria cu care firma românească a semnat un acord de parteneriat, a elaborat un plan de construcţie a unei case familiale autonome, unde panourile solare, panourile fotovoltaice şi generator eolian acoperă cererea de energie a întregii case. Apa caldă este produsă de colectoare solare şi apele uzate se auto-curăţă. În acest fel, casele construite cu ajutorul ideii domnului Endes sunt considerate ca fiind construcţii complet independente. 

În timpul discuţiilor din cadrul întâlnirilor B2B organizate în perioada 2-3 iulie 2013 la Tîrgu-Mureş şi Sf. Gheorghe, simultan cu conferinţa internaţională intitulată “Surse de energie verde folosit pentru un viitor durabil şi curat al României şi Ungaria”, domnul Eugeniu Lisnic, administratorul firmei româneşti, a fost foarte interesat de utilizarea în viitor a ideii domnului Endes pentru construirea de case familiale autonome care utilizează energie verde şi, de asemenea, să aplice tehnologia domnului Endes de construire a unor  case cu rame de lemn, umplute cu paie. În cele din urmă, cei doi clienţi, JirmaN Engineering şi domnul Endes Attila, antreprenor privat, au ajuns la un acord tehnologic, ca urmare a preocupărilor comune ale firmei româneşti şi a întreprinzătorului privat maghiar în ceea ce priveşte construirea de case autonome care funcţionează pe principii ecologice şi de energie verde, precum şi ca urmare a cooperării în cadrul reţelei a celor doi parteneri.

Obiectivele acordului de parteneriat tehnologic se referă la elaborarea de soluţii inovatoare în proiectarea de case din lemn care utilizează surse de energie verde şi rame din lemn umplute cu paie, utilizate pentru construcţia pereţilor, tavanelor şi podelelor, prin implicarea resurselor disponibile în prezent şi expertiza părţilor implicate din Ungaria şi România; totodată, se referă şi la construcţia de case autonome cu rame din lemn şi umplute paie în România şi Ungaria, domnul Endes Attila (Ungaria) punând la dispoziţie partea de consultanţă tehnică, iar JirmaN Engineering (România)- expertiza de construcţie.

 Ca urmare a acestui parteneriat tehnologic, părţile implicate au avut atât beneficii tehnologice, cât şi materiale, rezultate din intrarea pe noi pieţe cu un concept inovator de construcţii de locuinţe, care integrează tehnologiile moderne de obţinere a energiei verzi, precum şi utilizarea de surse de biomasă (paie) pentru izolarea pereţilor.

În ceea ce priveşte parteneriatul semnat cu domnul Tibor Kiss, antreprenor din Ungaria, cu prilejul aceloraşi întâlniri B2B organizate anul trecut la Tîrgu-Mureş şi Sf. Gheorghe, antreprenorul maghiar a avut şansa de a finaliza dezvoltarea de cuptoare cu lemne şi a unui sistem inovator de încălzire, şi de a le personaliza la case pe structură de lemn, în scopul de a obţine case verzi, pe deplin regenerabile, independente din punct de vedere energetic. Dincolo de beneficiile tehnologice şi de progres, domnul Kiss este în căutarea unor beneficii financiare prin accesul la piaţa din România. În acest fel, firma românească JirmaN Engineering îşi va putea extinde domeniul de activitate cu o ofertă atractivă prin case independente din punct de vedere energetic, pe structură de lemn.

Prin intermediul reprezentanţilor Enterprise Europe Network şi ca urmare a evenimentelor de brokeraj din cadrul întâlnirilor B2B organizate în perioada 2-3 iulie 2013 la Tîrgu-Mureş şi Sf. Gheorghe, firma JirmaN Engineering şi cei doi antreprenori din Ungaria au fost puşi în contact, în final semnându-se două parteneriate de afaceri cu multiple beneficii pentru ambele părţi implicate.

Pe toată durata negocierilor, CENTI Cluj-Napoca a oferit servicii de asistenţă, în mod gratuit, firmei JirmaN Engineering.

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile