Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Poveste de succes in reteaua Enterprise Europe Network

Firma românească activă în domeniul energiei “verzi” găsește producător/ furnizor maghiar de echipamente pentru sisteme hibride de producere a energiei electrice

 

Vă prezentăm o nouă poveste de succes pentru mediul de afaceri din Transilvania - un parteneriat de afaceri care a fost încheiat între o firma românească şi una din Ungaria, acest lucru fiind posibil datorită serviciilor oferite de Enterprise Europe Network, prin intermediul Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca.

Una din firmele româneşti din Transilvania care a beneficiat şi beneficiază în continuare de serviciile gratuite oferite de CENTI Cluj-Napoca este Carpat Energy SRL.

Carpat Energy SRL a fost înfiinţată în anul 2007 în Cluj-Napoca, având ca profil principal de activitate lucrările de instalaţii electrice şi care, de-a lungul timpului, s-a dezvoltat şi a devenit tot mai activă în domeniul energiei “verzi”.

Obiectivul principal al firmei Carpat Energy SRL este schimbarea percepţiei publicului în legătură cu energia “verde”, oferind o alternativă viabila celor care îşi doresc independenţă energetică. Astfel, Carpat Energy SRL comercializează, instalează şi întreţine sisteme alternative de producere a curentului electric (panouri fotovoltaice, sisteme eoliene etc.), precum şi sisteme de încălzire bazate pe soluţii ecologice (panouri solare, captatoare solare, pompe de căldură, pompe de căldură pentru încălzit piscine etc.).

Carpat Energy SRL pune la dispoziţia clienţilor săi următoarele servicii: ►Consultanţă şi evaluare cost sistem; ►Proiectare şi instalare; ►Service şi garanţie; ►Service în post-garanţie. De asemenea, Carpat Energy SRL oferă spre vânzare o gamă variată de gadget-uri solare (încărcătoare solare, încărcătoare cu dinam, invertoare, acumulatori), kit-uri solare în curent continuu pentru iluminat cabane/ case de vacanţă, kit-uri în curent continuu pentru iluminatul public/ stradal, pentru iluminat reclame şi altele (instalaţii electrice în curent continuu, iluminat stradal, sisteme de back-up).

Continua preocupare pentru diversificarea produselor şi serviciilor oferite clienţilor, precum şi calitatea acestora, au făcut ca firma Carpat Energy SRL să fie un partener de afaceri dorit, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Din dorinţa de a-şi largi portofoliul de parteneri străini, Carpat Energy SRL a profitat de oportunităţile puse la dispoziţia IMM-urilor prin intermediul Enterprise Europe Network. Astfel, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii CENTI Cluj-Napoca, firma a considerat oportună promovarea în baza de date Enterprise Europe Network a produselor şi serviciilor sale, manifestându-şi interesul de a intra în contact cu producători/ furnizori străini de echipamente pentru sisteme hibride de producere a energiei electrice.

Mai mult, dinamismul, deschiderea spre nou şi seriozitatea conducerii firmei privind identificarea de noi parteneri străini interesaţi în a fi promovaţi pe piaţa din România, s-au văzut şi prin participarea constantă a firmei Carpat Energy SRL la evenimentele de brokeraj internaţional în domeniul energiei regenerabile la care a fost invitat de către CENTI Cluj-Napoca, în calitate de (co)organizator. La fel s-a întâmplat şi în toamna anului 2013, când firma Carpat Energy SRL a participat la evenimentul de brokeraj ECOMEDIU 2013 organizat, în data de 17 octombrie 2013 la Arad, în cadrul târgului internaţional de echipamente, utilaje, aparate, echipamente pentru investigarea, analiza şi controlul calităţii apei, aerului, solului, utilaje de salubritate si igiena urbana, energii neconvenţionale.

Evenimentul de brokeraj ECOMEDIU 2013 a fost organizat şi susţinut de Enterprise Europe Network prin organizaţiile sale membre: ■IPA CIFATT Craiova (RO), ■Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad (RO), ■Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca (RO), ■Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Csongrad (HU) şi ■PRIMOM Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor, Nyiregyhaza (HU).

În baza informaţiilor primite de la reprezentanţii CENTI Cluj-Napoca cu privire la firmele străine participante la acest eveniment, firma Carpat Energy SRL şi-a manifestat interesul de a intra în contact cu câteva firme străine şi, în mod special, de purta o discuţie în cadrul întâlnirilor bilaterale cu firma maghiară Nyír-Öko-Watt Kft.

Nyír-Öko-Watt Kft este o firma maghiară, din regiunea de Est a Ungariei (Szabolcs-Szatmár-Bereg), susţinută şi promovată de către reprezentanţii PRIMOM - Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor, Nyiregyhaza. Domeniul de activitate al firmei maghiare este reprezentat de producţia şi comercializarea echipamentelor pentru sisteme hibride de producere a energiei electrice, care, în principiu, au la bază utilizarea energiei eoliene.

Nyír-Öko-Watt Kft promovează un produs nou, dezvoltat în cadrul companiei şi care, actualmente, este comercializat sub denumirea AER – este vorba despre pompele de apă acționate prin intermediul energiei eoliene. De asemenea, firma maghiară oferă şi servicii de proiectare, instalare şi întreţinere panouri solare.

În urma discuţiei avute în cadrul evenimentului de brokeraj, reprezentanţii celor două firme, şi anume Carpat Energy SRL şi Nyír-Öko-Watt Kft., au ajuns la concluzia ca o colaborare de tip comercial ar aduce beneficii ambelor firme. Astfel, Carpat Energy SRL va promova şi va comercializa pe piaţa din România echipamentele pentru sisteme hibride de producere a energiei electrice produse de firma maghiară Nyír-Öko-Watt Kft.

În consecinţă, cele două firme au semnat un acord de parteneriat, Carpat Energy SRL devenind astfel distribuitorul firmei maghiare pe piaţa românească. Pe parcursul negocierilor, CENTI Cluj-Napoca a asigurat firmei Carpat Energy SRL tot sprijinul necesar în vederea semnării acordului de cooperare.

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile