Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Practicile comerciale inselatoare, subiect de consultare publica pe agenda Comisiei Europene

Comisia Europeana a lansat o consultare publica cu privire la Directiva 2006/114/EC referitoare la practicile comerciale inselatoare si incorecte.
 
In fiecare zi, companiile din Uniunea Europeana cad victime practicilor incorecte, cum ar fi omiterea furnizarii de informatii importante, furnizarea de informatii false sau eronate in legatura cu ofertele, hartuirea sau fortarea partenerilor comerciali.

O practica des intalnita se foloseste de crearea de profiluri comerciale pentru companii. Firmele primesc niste formulare prin care sunt rugati sa isi actualizeze datele de contact, aparent in mod gratuit. Dar, odata ce victimele isi dau acordul, vor fi instiintati ca au semnat un contract prin care se obliga sa plateasca o suma anuala considerabila. Un studiu al Parlamentului European din 2008 atesta faptul ca peste 13.000 de plangeri au fost inregistrate, inse se estimeaza ca numarul real al firmelor pagubite este mult mai mare. Potrivit acestui studiu, suma solicitata companiilor este, in cele mai multe cazuri, de 1.000 €.

In multe cazuri, companiile nu raporteaza asemenea practici incorecte, fie din lipsa timpului, fie pentru ca nu stiu pe cine sa contacteze.

Consultarea publica lansata de Comisia Europeana isi propune sa culeaga date de la cetateni, companii precum si de la societatea civila. In urma consultarii, Comisia va prezenta, in prima parte a anului 2012, propunerile de masuri, care vor include si modificari legislative.

Cei interesati sunt rugati sa completeze ACEST CHESTIONAR.Consultarea publica va fi deschisa pana pe data de 16 Decembrie 2011.

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile