Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


RCIA - Proiect INTERREG EUROPE în sprijinul dezvoltării regionale

ADR Nord-Vest a găzduit, în data de 12 decembrie 2018, cea de-a patra întâlnire a Comitetului Regional de Reprezentanți (CRR) constituit în cadrul proiectului RCIA – Regional Creative Industries Alliance (Alianța Regională de Industrii Creative), grup ce reunește 30 de organizații suport care au activitate în industriile culturale și creative (ICC): Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluj Innovation Park, Ordinul Arhitecților din Transilvania, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Fundația Transilvania Trust, SC Hola Flower SRL. 

small_poza 3 logo.png

Discuțiile purtate cu prilejul acestei întâlniri s-au axat pe selectarea bunelor practici relevante din regiune din ICC care să contribuie la dezvoltarea planului regional de acțiune pentru acest sector.  

În acest scop vizitele de studiu și schimbul de experiențe realizat la nivelul consorțiului între regiunile partenere,  vizite la care participă reprezentanți ai CRR alături de experții implicați în implementarea proiectului sunt surse relevante de informații în vederea elaborării planului de acțiune regional care va indica direcțiile de acțiune din sector în vederea dezvoltării acestuia. 

De această dată, au fost prezentate rezultatele vizitei de studiu și bunele practici din Grecia, urmare a întâlnirii care a avut loc în luna septembrie, vizită la care a participat, pe lângă reprezentanții ADR Nord-Vest, Bianca Muntean, directorul executiv ARIES Transilvania.  

Bunele practici existente în regiune precum și elementele de analiză necesare pentru realizarea unui studiu sectorial la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest au completat agenda întâlnirii din 12 decembrie. 

small_poza 1.jpg  small_poza 2.jpgProiectul RCIA, implementat de ADR Nord-Vest facilitează accesul la bune practici și schimburi de experiență pentru actorii relevanți din domeniu, prin intermediul consorțiului creat, care reunește 9 organizații partenere din tot atâtea țări, respectiv: Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România și Spania. Proiectul este finanțat prin programul de cooperare INTERREG EUROPE și se va derula până în anul 2021. 

Mai multe informații despre aceste modele de bune practici cât și informații suplimentare despre proiectul Regional Creative Industries Alliance se pot obține vizitând site-ul: https://www.interregeurope.eu/rcia/

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile