Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


S-a lansat cel mai mare pachet de finantare pentru cercetare si inovare

La 19 iulie 2011 s-a lansat apelul de propuneri de proiecte in domeniul cercetarii si inovarii prin Programul Cadru 7 (PC7). Astfel, 7 miliarde de euro sunt destinate impulsionarii IMM-lor de a participa in proiecte. Printre cei peste 16.000 de beneficiari ai fondurilor se vor numara universitati, organizatii de cercetare, IMM-uri precum si institutii financiare.

Este cel mai mare pachet financiar de acest gen al Comisiei Europene, acordat in temeiul PC7 si se preconizeaza ca va genera in jur de 174.000 de locuri de munca in viitorul apropiat, precum si circa 450.000 de locuri de munca si o crestere a PIB-ului de aproape 80 de miliarde de euro in 15 ani. Finantarea cercetarii de catre UE este o prioritate a agendei politice si a fost plasata in centrul unei strategii coerente pentru inovare in necesitatea concurarii cu tari mari si dinamice precum SUA si China.

PC7 este cel mai mare program de finantare a cercetarii din lume, avand un buget de peste 53 de miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. Prin adoptarea strategiei Europa 2020 si, in februarie anul acesta, a initiativei emblematice „O Uniune a inovarii”, statele membre au facut din cercetare si inovare o prioritate a agendei politice europene si piatra de temelie a planurilor de investitie in locuri de munca si crestere durabila. 

Obiectivele PC7 au fost grupate in patru mari categorii, ce corespund domeniilor principale ale politicii Uniunii Europene in sectorul CDI. Astfel, cele 4 Programe specifice de baza sunt:

1. COOPERARE – care faciliteaza colaborarea transnationala intre industrie si mediul academic pentru a obtine avantaj in zonele tehnologice cheie;

2. IDEI – care sprijina cercetarea interdisciplinara, implementata de Consiliul European de Cercetare;

3. OAMENI – care sprijina mobilitatea si dezvoltarea carierei atat pentru cercetatorii din Europa, cat si pentru cei din afara ei;

4. CAPACITATI – care contribuie la dezvoltarea capacitatilor de care arenevoie Europa pentru a deveni o economie competitiva bazata pe cunoastere.

IMM-urile joaca un rol esential in economia europeana. Ele reprezinta o sursa de abilitati antreprenoriale, de inovare si creare de locuri de munca. Totusi, ele sunt adeseori confruntate cu imperfectiunile pietei. Sprijinul pentru IMM-uri reprezinta una din prioritatile Comisiei Europene pentru cresterea economica, crearea de locuri de munca si coeziune sociala si economica.

Activitati propuse: 

 

Activitatea 

Schema de finanţare 

Buget indicativ 

(milioane EURO) 

2.1. Research for SMEs FP7-SME-2012-1 

Cercetare în beneficiul unor grupuri specifice (în special IMM) - BSG

150

2.2 Research for SME Associations FP7-SME-2012-2 

Cercetare în beneficiul unor grupuri specifice (în special IMM) - BSG

49,70

2.3 Demonstration Activity FP7-SME-2012-3

Proiecte colaborative- CP

20

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile