Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Scale-up Transylvania - Proiect pilot al Comisiei Europene pentru scalarea afacerilor, implementat în macroregiunea 1

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, centre Enterprise europe Network în cadrul consorțiului BISNet Transylvania, implementează, în macroregiunea 1, proiectul Scale-up Transylvania, inițiativa Comisiei Europene, finanțată prin programul COSME -  “Support young innovative companies scaling-up their activities in the Single Market”. 

Inițiativa, care are în vedere dezvoltarea și internaționalizarea afacerilor firmelor inovatoare pe Piaţa Unică, se realizează prin oferirea de servicii de consultanță, coaching și mentoring, precum și prin sesiuni de instruire organizate în vederea pregătirii firmelor pentru dezvoltarea de cooperări cross-sectoriale şi încheierea unor contracte de afaceri şi tehnologice cu firme de pe pieţele avute în vedere, precum şi realizarea unui acces mai uşor la lanţurile de valoare globale prin angajarea în cooperări pe termen lung cu parteneri strategici. 

small_scaleup 2.jpg

Tipurile de activităţi care se desfășoară în contextul proiectului sunt după cum urmează: 
- Identificarea şi evaluarea nevoilor de dezvoltare pentru firmele din grupul ţintă (firme inovatoare cu cel puţin 5 ani experienţă în domeniu; firme cu un plan de afaceri solid, cu o echipă stabilă şi un potenţial mare de creştere pentru dezvoltarea afacerii, a nivelului tehnologic şi capacităţii de inovare). 
- Cooperarea cu alte instituţii locale şi programe pentru realizarea acestui deziderat.  
- Dezvolatrea capacităţii instituţionale prin sesiuni de instruire, coaching şi mentoring. 
- Servicii de consultanţă şi parteneriat oferite grupului ţintă. 
În acest context, în zilele de 2-3 februarie 2018 a avut loc la sediul ADR Nord-Vest prima sesiune de instruire a reprezentanților firmelor cu potențial de scalare pe piețe internaționale. Pe parcursul celor două zile au fost prezentate cele mai relevante informații pe următoarele tematici: 1. Analiza și inovația modelului de afaceri pentru intrarea pe piețe intrenaționale noi și 2. Proiectarea și planificarea lanțului valorii. 
small_scaleup 1.jpg 
Detalii despre proiect și despre etapele următoare se pot obține contactând expeții care implementează proiectul Scale-up Transylvania pe adresa de email: bisnet@nord-vest.ro 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile