Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Sprijin pentru start-up-uri din partea Comisiei Europene

Contribuţia start-up-urilor la dezvoltarea economică este recunoscută şi apreciată de Comisia Europeană care, prin iniţiativa privind înfiinţarea şi extinderea întreprinderilor îşi propune să ofere sprijin întreprinzătorilor din Europa.

Această iniţiativă reuneşte o serie de măsuri noi şi existente în scopul creării unui cadru mai coerent pentru a permite start-up-urilor să se dezvolte şi să-şi desfăşoare activitatea în Europa:

1. Îmbunătăţirea accesului la finanţare: fondul de fonduri paneuropean de capital de risc lansat de către Comisie împreună cu Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 400 de milioane de euro. Fondul vine în completarea instrumentelor de finanţare ale UE, precum Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), Programul european pentru competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii (COSME) şi Orizont 2020.

2. A doua şansă pentru întreprinzători: o propunere legislativă în materie de insolvenţă prin care este permisă restructurarea din timp a întreprinderilor care se confruntă cu dificultăţi financiare, pentru a preveni falimentul şi a evita concedierea personalului.

3. Declaraţii fiscale mai simple: Simplificări în materie de fiscalitate, propunerea privind o bază fiscală consolidată comună a societăţilor, care oferă sprijin întreprinderilor mici şi inovatoare care doresc să îşi extindă activităţile la nivel transfrontalier.

Pentru stimularea şi îmbunătăţirea sprijinului pentru inovare se va crea un Consiliu European al Inovării care trebuie să utilizeze 1,6 miliarde de euro în perioada 2018-2020. Reţeaua Startup Europe va fi consolidată pentru a conecta grupurile şi ecosistemele din întreaga Europă. Reaţaua Întreprinderilor Europene (Enterprise Europe Network) oferă servicii de consultanţă specifice pentru start-up-uri.   

Sursa: Comisia Europeană

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile