Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Summitul UE: Accent pe economie, imigraţie şi aderarea Croaţiei

Liderii europeni au convenit in cadrul Summitului UE din 23-24 iuniei asupra necesităţii de a extinde măsurile de coordonare a reformelor economice şi a politicilor de cheltuieli.

Ei au aprobat recomandările Comisiei referitoare la măsurile pe care fiecare stat membru trebuie să le ia pentru a stimula creşterea economică, pentru a crea locuri de muncă şi pentru a menţine finanţele publice sub control.

Cu această decizie se încheie primul "semestru european", interval de şase luni pe durata căruia guvernele se consultă reciproc cu privire la formularea planurilor de cheltuieli şi a politicilor economice.

Guvernele trebuie să ia în considerare aceste recomandări în momentul în care elaborează proiectele de buget şi reformă pentru anul 2012.

De asemenea, liderii UE au căzut de acord asupra unor schimbări menite să amelioreze eficienţa fondului temporar prin intermediul căruia se acordă ajutor financiar ţărilor din zona euro aflate în dificultate. Acest fond temporar va fi înlocuit în 2013 de unul permanent, în valoare de 500 de miliarde de euro.

Sprijin pentru Grecia

Liderii europeni au invitat parlamentul Greciei să adopte acte legislative în domeniul strategiei fiscale şi al privatizării. Reformele vor permite ţărilor din zona euro şi Fondului Monetar Internaţional să ofere mai mult sprijin în baza unui nou pachet de măsuri de salvare.

Liderii ţărilor din zona euro au afirmat că sectorul privat ar trebui să contribuie la constituirea fondurilor suplimentare. Totodată, ei şi-au reiterat angajamentul de a face "tot ce este necesar" pentru a garanta stabilitatea financiară a monedei unice.

Imigraţie

Statele membre i-au cerut Comisiei să propună soluţii pentru întărirea cooperării între ţările care fac parte din spaţiul fără frontiere interne al UE.

În acest fel, ţările respective ar putea să-şi coordoneze reacţiile în situaţii excepţionale, cum ar fi valurile de solicitanţi de azil. Liderii europeni au cerut ca până în 2012 să se ajungă la un acord cu privire la procedurile comune de azil.

Ei au invitat Comisia să demareze discuţii cu ţările vecine din sudul şi estul UE pe marginea elaborării unor programe de recrutare a lucrătorilor în baza "parteneriatelor de mobilitate".

Croaţia


Pe agenda summitului UE s-a aflat şi aderarea Croaţiei, liderii europeni solicitând ca negocierile de aderare cu această ţară să se încheie până la sfârşitul lunii iunie. Ei speră să semneze un tratat care să-i permită Croaţiei să devină stat membru al Uniunii la 1 iulie 2013.

Sursa: Comisia Europeana

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile