Motor căutare – Platforma internaţionalizare Enterprise Europe Network

 


Evenimente


Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

 

Universitatea Tehnica este una dintre cele opt instititii de invatamant superior din Cluj-Napoca, a doua ca marime, specializata in educarea si instruirea inginerilor si a personalului tehnic. Universitatea are noua facultati cu aproape 650 de cadre didactice, cercetatori si tehnicieni, precum si cu peste 12.000 de studenti.

Oferta de cursuri in diverse specialitati ingineresti de la ingineria mecanica si cea a fabricatiei la cea electrica, electronica si electrotehnica, de la calculatoare si automatica la telecomunicatii, de la constructii si arhitectura la stiinta si ingineria materialelor. Dotarea cu echipamente specifice, pentru invatamantul ingineresc si pentru cercetare, laboratoarele didactice si de cercetare, retelele moderne de calculatoare si biblioteci, constituie suportul pentru activitatile de instruire si cercetare.

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca dispune de 14 cladiri functionale cu suprafata totala de 174.000 m2, precum si 30 corpuri de cladiri cu scop educational (53.000 m2) din care:

  • 60 sali de clasa, 80 sali de seminar, 300 laboratoare, 7 sali de sport, 8 spatii de lucru didactic;
  • 106 laboratoare de cercetare, 300 birouri pentru profesori, 31 sali de biblioteca, pentru activitatile conexe invatamantului;
  • spatii pentru activitati administrative;
  • 7 camine studentesti cu 4.000 de locuri de cazare si 2 cantine cu 900 de locuri, precum si 2 bazine de inot.

Incepand cu anul universitar 2005/2006, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca ofera, conform Declaratiei de la Bologna, programe de studiu de nivel licenta in inginerie cu durata de patru ani, programe nivel master de doi ani, precum si programe doctorale de 3 ani. Programul de licenta in arhitectura si urbanism are o durata de 6 ani.

Domeniile de cercetare de interes se refera la subiecte tehnice si ingineresti, dar si pluri, inter si multidisciplinare. In Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca activitatile efective de cercetare sunt desfasurate de cadre didactice, cercetatori, doctoranzi si studenti in laboratoarele catedrelor si facultatilor universitatii. Departamentul care administreaza curent activitatile de cercetare este Departamentul de Management al Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii – prescurtat DMCDI. Acest departament este in subordinea directa a conducerii universitatii.

Dinamica in spirit si actiune, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca s-a implicat in exigentele internaționale ale timpurilor noastre. Prin cuprinderea permanenta in programele europene cu diferiti parteneri internationali, europeni, regionali sau locali, universitatea noastra se plaseaza intre acele institutii academice care sunt capabile sa atraga interesul comunitatii academice si sa se integreze in activitati comune.

Mai multe informatii pe www.utcluj.ro

 

 

 

 

Ştiri

2020-11-18 17:56:52

Virtual B2B Event-Construction-2020

EEN Transilvania vă invită să participați la evenimentul de matchmaking [...]

2020-10-31 14:52:44

ECONOMIA CIRCULARĂ: VOUCHERE DE 15.000 EURO PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ŞI MIJLOCII

[...]


Vezi toate ştirile


Enterprise Europe Network

Oportunităţi de afaceri

Cod anunţ: TOUK20161114002

Ţara: Marea Britanie

Tip: Oferta

Titlu Oportunitate: IMM din Marea Britanie a dezvoltat și a adus pe piață o tehnologie tactilă de feed-back, folosind [...]

Valabilă până la data: n/a

Cod anunţ: BRPL20170110001

Ţara: Polonia

Tip: Cerere

Titlu Oportunitate: Firmă poloneză caută furnizori de nuci și fructe uscate pentru încheierea unor contracte [...]

Valabilă până la data: n/a

Vezi toate oportunităţile